Posni slani rolat
Posni rolat sa ajvarom je ukusno predjelo koje se lako sprema.
Potrebno je:
2 dl kisele vode,
8 kašika brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
4 kašike ajvara,
pola kašičice soli.
Za fil:
300 ml posnog majoneza
250 grama biljnog kačkavalja,
3 kornišona.
Priprema: Pomešajte brašno i kiselu vodu i sve razmutite da nema grudvica pa dodajte ajvar, prašak za pecivo i so. Sipajte smesu u pleh na pek papir i pecite 15 i 20 minuta na 200 stepeni. Proveravajte povremeno da li je kora zarumenela.
Dok se peče, izrendajte posni kačkavalj i krastavčiće i pomešajte ih sa majonezom. Koru prekrijte vlažnom krpom. Kada se ohladi premažite filom, urolajte i pospite biljnim kačkavaljem.