Praline sa lešnikom i maskarponeom – magija najlepših ukusa u jednom zalogaju
Praline su jedan od omiljenih slatkiša svih generacija, a pored kupovnih, lako se mogu napraviti i u domaćoj verziji. Sa tim u vezi, u nedavnoj epizodi emisije „Praktična žena” Nataša Pavlović ugostila je Anu Manojlović koja stoji iza Instagram profila @pantickica, koja je napravila neodoljive praline sa lešnikom i maskarponeom koje se tope u ustima.
U nastavku sledi recept, a ceo proces pravljenja možete pogledati i u videu ispod teksta:
Praline sa lešnikom i maskarponeom
Sastojci:
Za koru:
- 150 g mlevenog keksa
- 150 g istopljenog putera
- 50 g seckanih lešnika
Za fil:
- 200g mascarpone sira ili vajkrema
- 200g krema od lešnika
Za glazuru:
- 300g čokolade po izboru
- par kašika kokosovog ulja
Priprema:
- Sve sastojke za koru izmešajte i utisnite u kalup, pa ostavite u frižideru dok se priprema fil.
- Umutite sir i krem od lešnika, pa prelijte preko kore i stavite u zamrzivač na par sati.
- Isecite na kocke i uvaljajte u otopljenu čokoladu.
- Staviti u zamrzivač na 15-ak min pre konzumiranja. Uživajte!