• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
proja
Proja, foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

Proja, stari recept “na šolju”

CityMagazine
14.11.2023. 1 min Recepti

Proja je tradicionalno srpsko jelo koje se pravi od kukuruznog brašna i obično se služi kao prilog uz razna jela.

Proja se često poslužuje uz kiselo mleko, pavlaku, sir, ajvar ili neko drugo omiljeno srpsko jelo. Ovo jednostavno jelo je omiljeno u mnogim domaćinstvima i često se priprema za razne prilike, kao deo tradicionalnih obroka.

Evo jednostavnog recepta za proju, potrebno je da koristite šolju od 2 deci.

Sastojci:

2 šolje kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
2 šolje jogurta
2 jaja
1/2 šolje ulja

Kako da kiselite kupus: Domaće je najbolje

Uputstvo:

Pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so u velikoj posudi.

Dodajte jogurt i dobro promešajte.

U drugoj posudi umutite jaja i dodajte ih smesi, zajedno s uljem.

Dobro sjedinite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.

Smesu sipajte u podmazanu tiganj ili pleh.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, ili dok proja ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.

Izvadite iz rerne i ostavite da se proja ohladi pre sečenja.

Oznake:

proja

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

kiseli kupus
Prethodni

Kiseli kupus, recept sa glavicama

vafli
Sledeći

Vafli, recept naših baka

Sledeći
vafli
14.11.2023.

Vafli, recept naših baka

Prethodni
14.11.2023.

Kiseli kupus, recept sa glavicama

kiseli kupus

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    vruć vetar
    “Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
    CityMagazine
    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖