• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
proja
Proja, foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

Proja, stari recept “na šolju”

CityMagazine
14.11.2023. 1 min Recepti

Proja je tradicionalno srpsko jelo koje se pravi od kukuruznog brašna i obično se služi kao prilog uz razna jela.

Proja se često poslužuje uz kiselo mleko, pavlaku, sir, ajvar ili neko drugo omiljeno srpsko jelo. Ovo jednostavno jelo je omiljeno u mnogim domaćinstvima i često se priprema za razne prilike, kao deo tradicionalnih obroka.

Evo jednostavnog recepta za proju, potrebno je da koristite šolju od 2 deci.

Sastojci:

2 šolje kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
2 šolje jogurta
2 jaja
1/2 šolje ulja

Kako da kiselite kupus: Domaće je najbolje

Uputstvo:

Pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so u velikoj posudi.

Dodajte jogurt i dobro promešajte.

U drugoj posudi umutite jaja i dodajte ih smesi, zajedno s uljem.

Dobro sjedinite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.

Smesu sipajte u podmazanu tiganj ili pleh.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, ili dok proja ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.

Izvadite iz rerne i ostavite da se proja ohladi pre sečenja.

Oznake:

proja

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

kiseli kupus
Prethodni

Kiseli kupus, recept sa glavicama

vafli
Sledeći

Vafli, recept naših baka

Sledeći
vafli
14.11.2023.

Vafli, recept naših baka

Prethodni
14.11.2023.

Kiseli kupus, recept sa glavicama

kiseli kupus

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine
    najbolji filmovi 2025
    Ovo su najbolji filmovi 2025. : Neke ste voleli, neke niste podnosili, ali o svima se cele godine pričalo
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖