• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Puslice: Imamo recept koji uvek uspe
Puslice, foto: Debby Lewis-Harrison / ImageSource / Profimedia

Puslice: Imamo recept koji uvek uspe

CityMagazine
12.09.2023. 1 min Recepti

Evo recepta za pripremu ukusnih i vazdušastih puslica:

Sastojci:
4 belanceta
1 šolja šećera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
Prstohvat soli
Kapljica sirćeta ili limunovog soka

Priprema:
Zagrejte rernu na 120°C i obložite pleh papirom za pečenje.
U čistoj i suvoj posudi, umutite belanca dok ne počnu da se penju.
Dodajte prstohvat soli i kapljicu sirćeta ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok belanca ne postanu čvrsta i sjajna.
Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok se svi kristali šećera ne istope i smesa postane gusta i sjajna.
Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promešajte.
Umetnite smesu u špric za poslastice ili koristite kašiku da napravite male krugove na plehu, ostavljajući razmak između svake puslice.

Pecite puslice u unapred zagrejanoj rerni na 120°C oko 1,5 do 2 sata, dok ne postanu suve i hrskave spolja, ali mekane unutra.
Nakon što su puslice pečene, isključite rernu i ostavite ih unutra da se ohlade.
Kada su potpuno ohlađene, pažljivo ih uklonite sa papira za pečenje.
Poslužite puslice i uživajte u njihovoj vazdušastoj teksturi i slatkom ukusu!
Napomena: Možete dodati boju ili aromu po želji, koristeći jestive boje ili razne ekstrakte (npr. jagodu, čokoladu, mentu) kako biste dobili različite ukuse i izgled puslica.

Oznake:

puslicerecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Kako se pravi parizer? Za domaću, zdraviju varijantu trebaće vam mnogo više od 259 dinara
Prethodni

Kako se pravi parizer? Za domaću, zdraviju varijantu trebaće vam mnogo više od 259 dinara

Imamo sjajan recept za "zidarski sendvič od nule", 100 puta bolji od Vučićevog
Sledeći

Imamo sjajan recept za “zidarski sendvič od nule”, 100 puta bolji od Vučićevog

Sledeći
Imamo sjajan recept za "zidarski sendvič od nule", 100 puta bolji od Vučićevog
12.09.2023.

Imamo sjajan recept za “zidarski sendvič od nule”, 100 puta bolji od Vučićevog

Prethodni
11.09.2023.

Kako se pravi parizer? Za domaću, zdraviju varijantu trebaće vam mnogo više od 259 dinara

Kako se pravi parizer? Za domaću, zdraviju varijantu trebaće vam mnogo više od 259 dinara

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖