Rafaelo torta, recept koji će vam svi tražiti
Rafaelo torta je prava rapsodija ukusa.
Ova Rafaelo torta je izuzetno sočna i savršena je kombinacija badema i kokosa. Ona nije samo izuzetno sočna, već ima i isti ukus kao poznate kuglice. Još ako volite kolače sa kokosom, ovo je torta za vas.
Kakav ukus vas očekuje? Kombinacije badema, kokosa i kremastog belog čokolade je osnova ove torte, piše na blogu momsdish.
Kako napraviti Rafaelo tortu
Iako izgleda komplikovano, pravljenje Rafaelo torte zapravo je prilično jednostavno.
Napravite biskvit: Zagrejte rernu. Dok se ona zagreva, umutite jaja, ekstrakt badema i šećer dok ne udvostruči svoju veličinu. Zatim, koristite spatulu da umešate brašno.
Pravljenje Biskvita: Sipajte smesu u nauljen kalup za torte i pecite je 30 minuta.
Priprema fila: Umutite krem sir, puter i kondenzovano mleko. Zatim dodajte kokos i mleko u prahu i umutite da se sjedini.
Ređanje lsojeva: U maloj posudi, pomešajte mleko sa kondenzovanim mlekom da napravite krem za potapanje. Zatim, nožem za hleb, isecite ohlađenu tortu na tri jednaka sloja. Koristeći kašiku ili četkicu za kolače, natopite svaki sloj torte kremom za potapanje.
Premazivanje: Premažite jedan od slojeva torte filom za tortu i pospite ga izlomljenim bademima i vaflima. Ponovite sa drugim slojem, sačuvajte sloj sa zaobljenim vrhom za poslednji sloj. Spoljašnjost torte premažite preostalom filom za tortu i pospite rafaelo kuglicama.
Čuvajte tortu u hermetički zatvorenoj kutiji preko noći da bi se stegla.
Saveti i Trikovi
U nastavku, pronađite nekoliko saveta i trikova koji će vam pomoći da napravite savršenu Ferrero Raffaello tortu.
Frižider: Čuvajte preostalu tortu u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do nedelju dana. Ako imate posudu za tortu, najbolje će zaštiti oblik torte.
Zamrzivač: Celu tortu možete zamrznuti tako što ćete je staviti na pleh obložen papirom za pečenje i staviti je u zamrzivač neotkrivenu. Kada je potpuno zamrznuta, pažljivo umotajte tortu u nekoliko slojeva plastične folije. Čuvajte je u zamrzivaču do mesec dana. Da je odmrznete, ostavite je da se odmrzava u frižideru preko noći.
Rafaelo torta sastojci
Potrebno je:
5 jaja
1 šolja šećera
3/4 šolje brašna
1 kašičica ekstrakta badema
fil
500 gr krem sira, sobne temperature
1 šolja neslanog putera, omekšanog
280 ml kondenzovanog mleka
1/2 šolje kokosa
1/4 šolje mleka u prahu
Fil za potapanje
1/2 šolje mleka za potapanje torte
2 kašike kondenzovanog mleka za potapanje torte
1 šolja izlomljenih pečenih badema
1/2 šolje izlomljenih vanilin vafla
Za dekorisanje
1 šolja kokosnih pahuljica
12 Raffaello kuglica