Recept za domaće napolitanke koje se tope u ustima
Fil od badema između slojeva hrskavih oblandi zvuči fantastično, a ovaj slatkiš priprema se brzo i jednostavno, ne zahteva dugačak spisak namirnica, a ukus je neodoljiv. Napolitanke su jedan od omiljenih kolača koji ne moraju da se peku, a umesto badema mogu da se upotrebe i drugi orašasti plodovi poput lešnika i oraha, piše miss7.24sata.hr.
Za pripremu ovog ukusnog deserta potrebno je okvirno 30 minuta, i nije potrebno puno truda.
Sastojci:
200 g oblandi
140 g neslanog putera
140 g šećera u prahu
3 žumanca
vanilin šećer
2 kašike tamnog ruma
120 g oljuštenog badema
200 g crne čokolade
mleveni badem.
Priprema:
Penasto umutite mikserom: šećer u prahu, puter i žumanca. Kratko promešajte sve na laganoj vatri. Sklonite sa šporeta, pa u vruću smesu dodajte narendanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mlevene bademe. Sve dobro izmešajte. Nadevom premažite napolitanke, a poslednju premažite kremom, i pospite mlevenim ili usitnenjim bademima.
No Comment! Be the first one.