Recept za domaće napolitanke koje se tope u ustima
Fil od badema između slojeva hrskavih oblandi zvuči fantastično, a ovaj slatkiš priprema se brzo i jednostavno, ne zahteva dugačak spisak namirnica, a ukus je neodoljiv. Napolitanke su jedan od omiljenih kolača koji ne moraju da se peku, a umesto badema mogu da se upotrebe i drugi orašasti plodovi poput lešnika i oraha, piše miss7.24sata.hr.
Za pripremu ovog ukusnog deserta potrebno je okvirno 30 minuta, i nije potrebno puno truda.
Sastojci:
200 g oblandi
140 g neslanog putera
140 g šećera u prahu
3 žumanca
vanilin šećer
2 kašike tamnog ruma
120 g oljuštenog badema
200 g crne čokolade
mleveni badem.
Priprema:
Penasto umutite mikserom: šećer u prahu, puter i žumanca. Kratko promešajte sve na laganoj vatri. Sklonite sa šporeta, pa u vruću smesu dodajte narendanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mlevene bademe. Sve dobro izmešajte. Nadevom premažite napolitanke, a poslednju premažite kremom, i pospite mlevenim ili usitnenjim bademima.
Poštovani. To o čemu pišete nije Vurda, već nus proizvod koji se dobija iz surutke. Prava i autentična Vurda je mlečni proizvod, koji se dobija od punomasnom mleka, još preciznije cedjenhem punomasnog kiselog mleka. Geografski je zaštićena u opštini Babušnica i autentični je proizvod Lužničkog kraja. Posvećena mu je gastro-turistička manifestacija „Vurdijada“ koja se već 13 godina svakog oktobra održava u ovoj varošici na jugoistoku Srbije. Više o pravoj Vurdi možete saznati na linku kojo ću vam ostaviti na kraju. Bilo bi lepo da ispravite članak o ovom jedinstvenom proizvodu i ne dovodite Vaše čitaoce u zabludu.
https://youtu.be/B8mFcm8mZoY?feature=shared
S poštovanjem G. Kitanović iz Babušnice