• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
recept za medenjake
Foto: Shutterstock/Miljan Zivkovic

Recept za medenjake koji uvek ispadnu savršeno

CityMagazine
21.09.2024. 1 min Recepti

Recept za medenjake često guglamo dolaskom prvih jesenjih dana kada odmah želimo da uključimo rernu i ispečemo nešto fino i aromatično, što će takođe savršeno ići uz šoljicu omiljenog čaja ili kafe.

Ovi slatki kolačići jednostavnog, blagog ukusa uglavnom se dopadaju svima, pa su kao takvi odličan izbor za jesenju čajanku sa prijateljima ili porodicom, mada se, naravno, pripremaju i tokom praznične sezone, ali i tokom ostatka godine. U nastavku pogledajte klasičan recept za medenjake koji uvek ispadnu savršeno:

Recept za medenjake

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g meda
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca (otopljenog)
  • 1 jaje
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira (po želji)
  • prstohvat soli
Recept za medenjake koji uvek ispadnu savršeno
Foto: Shutterstock/Bogdan Sonjachnyj

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. U velikoj posudi umutite maslac, šećer i med dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Dodajte jaje i dobro sjedinite.
  4. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir i so.
  5. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući dok se sve ne sjedini.
  6. Testo možete oblikovati u kuglice ili ga razvaljati i seći u oblike po želji.
  7. Stavite medenjake na papir za pečenje i pecite 10-12 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi.
  8. Ostavite ih da se ohlade pre nego što ih poslužite.

Bonus savet uz recept za medenjake:
Medenjake možete ukrasiti glazurom od šećera u prahu ili čokolade ili ih samo posuti šećerom u prahu. Uživajte u ovim prhkim i slatkim kolačićima!

Oznake:

medmedenjaciposlastica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

menemen
Prethodni

Menemen – recept za tursku verziju sataraša koju svi guglaju ovih dana

mantije
Sledeći

Mantije – savršen recept za početnike

Sledeći
mantije
23.09.2024.

Mantije – savršen recept za početnike

Prethodni
21.09.2024.

Menemen – recept za tursku verziju sataraša koju svi guglaju ovih dana

menemen

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖