Recept za sočne rolnice sa cimetom: Mekša i sočnija verzija od tradicionalne
Rolnice sa cimetom popularno su pecivo u Švedskoj, ali i u ostatku sveta, te vam donosimo recept za američku verziju, mekšu i sočniju od tradicionalne.
Originalni recept ne sadrži beli krem i znatno je tvrđi od američke verzije. Originalan naziv ovog deserta je kanelbule, a kombinacija cimeta, kvasnog testa i šećera doneće vam pravo jesen je uživanje.
Sastojci:
- oko 700 grama brašna
- 150 ml vode
- oko 450 ml toplog mleka
- 2 jaja
- 20 g šećera
- jedna kašičica soli
- 50 grama svežeg kvasca
Sastojci za punjenje:
- oko dve kašike cimeta
- oko 100 grama šećera
- 50 grama putera
Sastojci za beli krem:
- 150 grama šećera u prahu sa mlekom
- granulirani šećer
Priprema:
- Prvo izgnječite kvasac i dodajte 20 grama šećera i toplu vodu da se aktivira. U drugu, veću posudu stavite brašno, so i jaja i dodajte aktivirani kvasac. Na kraju postepeno dodajte mleko uz mesenje testa.
- Kada to uradite, pokrijte posudu krpom ili folijom dok ne naraste. Testo mora da se udvostruči. Kada je to gotovo, podelite ga na dve loptice.
- Razvaljajte testo na pobrašnjenjoj podlozi i prekrijte ga polovinom sastojaka za fil, odnosno puterom, i pospite šećerom i cimetom. Zatim urolajte testo i isecite na jednake delove.
- Ponovite postupak sa ostatkom testa. Ređajte ih u tepsiju tako da između svake ima bar malo prostora. Ostavite ih da se ponovo dižu, dok uključujete rernu. Pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.
- Kada budu gotove ostavite da se ohlade i prelijte ih belim kremom, koji ćete napraviti tako što ćete šećer u prahu pomešati sa mlekom, a količina mleka zavisi od toga da li želite gustu ili retku kremu. Na kraju možete rolnice posuti granuliranim šećerom, piše klix.ba.
BONUS VIDEO:
No Comment! Be the first one.