Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

AUTOR: CityMagazine 04 Sep, 2022
Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

Sezona paradajza još uvek traje, a kako su i đaci krenuli u školu, danas vam donosimo recept za savršenu užinu koju svojim mališanima možete spakovati u ranac, u kojoj je glavni sastojak upravo ovo sočno crveno povrće.

Reč je o vazdušasto mekim rolnicama koje se prave od testa sa paradajzom i ukusnog fila od krem sira, koji sva deca obožavaju. Ne samo da su ove rolnice vrlo ukusne, već su i zgodne za jelo, a vašim mališanima pružiće dovoljno energije za aktivne dane ispunjene školskim obavezama. Zato odmah prelazimo na pripremu.

Potrebno je:

  • 200 g paradajza
  • ½ kašičice suvog kvasca
  • 300 g brašna
  • 6 strukova mladog luka
  • 220 g krem sira

Priprema:

Paradajz operite, isecite na sitno i štapnim blenderom ili mikserom izmiksajte u pire.

Umešajte kvasac, a zatim sipajte smesu u veliku posudu za mešanje.

Dodajte brašno i dobro promešajte lopaticom ili rukama da dobijete glatko testo.

Pokrijte testo i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, ponovo premesite testo, pa ostavite da odstoji još 30 minuta.

Zatim stavite testo na pobrašnjenu radnu površinu i tanko ga razvucite u pravougaonik.

Mladi luk sitno iseckajte i pomešajte sa krem sirom, pa smesu ravnomerno rasporedite preko testa.

Testo uvijte u rolat, pa isecite na komade debljine oko 4 centimetra, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara još 30 minuta.

Stavite rolnice u posudu za kuvanje na pari, pa ih kuvajte 12 minuta (testo za to vreme treba da naraste).

Zatim zagrejte ulje u tiganju na srednje visokoj temperaturi, pa rolnice pržite sa svake strane po 2, 3 minuta.

Gotove rolnice biće spolja hrskave, a unutra meke. Poslužite ih uz svežu salatu ili jogurt. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…