• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

CityMagazine
04.09.2022. 2 min Recepti

Sezona paradajza još uvek traje, a kako su i đaci krenuli u školu, danas vam donosimo recept za savršenu užinu koju svojim mališanima možete spakovati u ranac, u kojoj je glavni sastojak upravo ovo sočno crveno povrće.

Reč je o vazdušasto mekim rolnicama koje se prave od testa sa paradajzom i ukusnog fila od krem sira, koji sva deca obožavaju. Ne samo da su ove rolnice vrlo ukusne, već su i zgodne za jelo, a vašim mališanima pružiće dovoljno energije za aktivne dane ispunjene školskim obavezama. Zato odmah prelazimo na pripremu.

Potrebno je:

  • 200 g paradajza
  • ½ kašičice suvog kvasca
  • 300 g brašna
  • 6 strukova mladog luka
  • 220 g krem sira

Priprema:

Paradajz operite, isecite na sitno i štapnim blenderom ili mikserom izmiksajte u pire.

Umešajte kvasac, a zatim sipajte smesu u veliku posudu za mešanje.

Dodajte brašno i dobro promešajte lopaticom ili rukama da dobijete glatko testo.

Pokrijte testo i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, ponovo premesite testo, pa ostavite da odstoji još 30 minuta.

Zatim stavite testo na pobrašnjenu radnu površinu i tanko ga razvucite u pravougaonik.

Mladi luk sitno iseckajte i pomešajte sa krem sirom, pa smesu ravnomerno rasporedite preko testa.

Testo uvijte u rolat, pa isecite na komade debljine oko 4 centimetra, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara još 30 minuta.

Stavite rolnice u posudu za kuvanje na pari, pa ih kuvajte 12 minuta (testo za to vreme treba da naraste).

Zatim zagrejte ulje u tiganju na srednje visokoj temperaturi, pa rolnice pržite sa svake strane po 2, 3 minuta.

Gotove rolnice biće spolja hrskave, a unutra meke. Poslužite ih uz svežu salatu ili jogurt. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

mekanorolnice sa paradajzomukusnoužinavazdušasto

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima
Prethodni

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima

Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji
Sledeći

Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji

Sledeći
Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji
04.09.2022.

Mnogo pre mohita, ovo su bili najpopularniji kokteli koji su se pili u Jugoslaviji

Prethodni
03.09.2022.

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine
    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    CityMagazine
    Tymock
    DA SE P(L)OČASTIMO: Poezija je rokenrol, a Tymock ima jedno od najoriginalnijih izdanja godine
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖