• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Napravite božanstvenu jesenju pitu sa borovnicama koja se topi u ustima

CityMagazine
03.09.2022. 2 Mins Read Recepti

Jesen je idealno vreme za mirisne i aromatične poslastice iz rerne. Zato vam danas otkrivamo kako da napravite božanstvenu sipkavu pitu sa borovnicama koja se topi u ustima i kojoj niko neće moći da odoli. Evo recepta:

Potrebno je:

  • gotovo sipkavo testo za pitu
  • 6 šoljica borovnica (oko 900 g)
  • 2/3 šolje šećera (oko 130 g)
  • 1/4 šolje kukuruznog skroba (oko 30 g)
  • 2 kašičice izrendane limunove korice
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat soli
  • 1 kašika putera, isečenog na kockice
  • 1 žumance
  • sladoled od vanile, po želji
Foto: Shutterstock

Priprema:

Povezani članci

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

1. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite testo za pitu i isecite ga tako da bude oko 2 cm veće od pleha za pitu. Testo stavite u podmazan pleh, a zatim sve zajedno stavite u frižider, a ostatke sačuvajte za kasnije.

2. Pomešajte šećer, kukuruzni skrob, limunovu koricu, cimet i so u velikoj činiji. Zatim lagano umešajte borovnice. Na pripremljeno testo rasporedite fil od borovnica.

3. Preostalo testo razvaljajte na sličnu debljinu i prečnik kao i podlogu, pa isecite na trake širine približno 1 cm. Od dobijenih traka preko fila od borovnica formirajte mrežu.

4. Mrežu od testa premažite žumancetom, pa gotovu pitu stavite u frižider i ostavite da odstoji 10 minuta.

5. Nakon toga pecite pitu 20 minuta na temperaturi od 200°C. Zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 35 do 45 minuta, dok kora pite ne porumeni.

6. Ostavite pitu nekoliko sati da se potpuno ohladi i fil stegne, pa poslužite uz kuglu sladoleda od vanile i kafu ili čaj. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Tags:

jesenji desertjesenji receptkrostata sa borovnicamapita sa borovnicamasipkavo testo

Povezani članci

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Recept za smesu s kojom možete da pripremite čak sedam vrsta kolača

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Da li svaka smokva zaista u sebi ima mrtvu osu? Zvuči sumanuto, a stručnjak otkriva šta je prava istina

Next

Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

Next
04.09.2022.

Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati

Previews
03.09.2022.

Da li svaka smokva zaista u sebi ima mrtvu osu? Zvuči sumanuto, a stručnjak otkriva šta je prava istina

Najnovije

Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine
Ova fotografija je potresla Srbiju: Kad čujete kako danas živi mala Zorica, opet će vam poći suza – ali od radosti
Ivana Milošević
Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora je svirao 80-ih sa Halidom Bešlićem: „Nije znao ni ko je Zdravko Čolić, a ne ko sam ja“
CityMagazine
Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖