• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za terijaki sos za jela od mesa ili povrća

Recept za terijaki sos za jela od mesa ili povrća

CityMagazine
02.08.2020. 2 min Recepti

Leto i boravak u prirodi idealan su scenario za roštilj, za šta je potrebno pripremiti, kako kvalitetne namirnice, tako i dodatke. Recept koji smo za danas pripremili jelima pruža bogat ukus, a možete ga iskoristiti kao marinadu, sos za umakanje, te premaz za meso i povrće neposredno pre pečenja. Nadamo se da lepo provodite vikend sa porodicom ili prijateljima, te da ćete možda već danas pripremiti dobro poznat ručak na nov način. Predstavljamo vam terijaki sos…

Potrebno je:

  • ¼ šolje meda
  • ¼ šolje soja sosa
  • ¼ šolje sosa od ostriga
  • 1 do 2 čena seckanog belog luka
  • 2 supene kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika kečapa
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 2 kašičice proprženog susama
  • ½ kašičice crnog luka u granulama
  • prstohvat crnog bibera
  • ¼ kašičice mlevenog cimeta, po želji
Recept za terijaki sos za jela od mesa ili povrća

Priprema:

Za početak otopite med u mikrotalasnoj pećnici u trajanju od 20 do 30 sekundi, ili na sličan način, u nedostatku iste. Prespite ga u činiju i redom dodajte sastojke. Sos je odmah spreman za upotrebu kao marinada ili premaz.

Ukoliko, pak, želite da pripremite pikantan sos, redom sipajte sastojke u tiganj, i krčkajte 8 do 10 minuta na umerenoj vatri uz često mešanje. Kada primetite da je smesa splasnula i da se zadržava na kašiki, sklonite tiganj sa vatre i odložite na 2 do 3 minuta da se prohladi. Pre služenja jela, dobijen terijaki sos možete lagano preliti preko povrća ili mesa, ili dodati sa strane.

Sve što vam preostaje je da nabavite navedene sastojke i uživate u pikantnom obroku! Prijatno!

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: Unsplash

Oznake:

letomestopovrceprirodaroštiljručakterijaki sos

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Dijamant poručuje – Dodaj ukus životu
Prethodni

Dijamant poručuje – Dodaj ukus životu

City letnja preporuka #1: Somersby Mango & Lime
Sledeći

City letnja preporuka #1: Somersby Mango & Lime

Sledeći
City letnja preporuka #1: Somersby Mango & Lime
04.08.2020.

City letnja preporuka #1: Somersby Mango & Lime

Prethodni
30.07.2020.

Dijamant poručuje – Dodaj ukus životu

Dijamant poručuje – Dodaj ukus životu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖