• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recept za terijaki sos za jela od mesa ili povrća

CityMagazine
02.08.2020. 2 min Recepti

Leto i boravak u prirodi idealan su scenario za roštilj, za šta je potrebno pripremiti, kako kvalitetne namirnice, tako i dodatke. Recept koji smo za danas pripremili jelima pruža bogat ukus, a možete ga iskoristiti kao marinadu, sos za umakanje, te premaz za meso i povrće neposredno pre pečenja. Nadamo se da lepo provodite vikend sa porodicom ili prijateljima, te da ćete možda već danas pripremiti dobro poznat ručak na nov način. Predstavljamo vam terijaki sos…

Potrebno je:

  • ¼ šolje meda
  • ¼ šolje soja sosa
  • ¼ šolje sosa od ostriga
  • 1 do 2 čena seckanog belog luka
  • 2 supene kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika kečapa
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 2 kašičice proprženog susama
  • ½ kašičice crnog luka u granulama
  • prstohvat crnog bibera
  • ¼ kašičice mlevenog cimeta, po želji

Priprema:

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Za početak otopite med u mikrotalasnoj pećnici u trajanju od 20 do 30 sekundi, ili na sličan način, u nedostatku iste. Prespite ga u činiju i redom dodajte sastojke. Sos je odmah spreman za upotrebu kao marinada ili premaz.

Ukoliko, pak, želite da pripremite pikantan sos, redom sipajte sastojke u tiganj, i krčkajte 8 do 10 minuta na umerenoj vatri uz često mešanje. Kada primetite da je smesa splasnula i da se zadržava na kašiki, sklonite tiganj sa vatre i odložite na 2 do 3 minuta da se prohladi. Pre služenja jela, dobijen terijaki sos možete lagano preliti preko povrća ili mesa, ili dodati sa strane.

Sve što vam preostaje je da nabavite navedene sastojke i uživate u pikantnom obroku! Prijatno!

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: Unsplash

Oznake:

letomestopovrceprirodaroštiljručakterijaki sos

Povezani članci

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Dijamant poručuje – Dodaj ukus životu

Sledeći

City letnja preporuka #1: Somersby Mango & Lime

Sledeći
04.08.2020.

City letnja preporuka #1: Somersby Mango & Lime

Prethodni
30.07.2020.

Dijamant poručuje – Dodaj ukus životu

Najnovije

tejlor svift
Stručnjaci kažu – Slušanje i poznavanje ove pesme može da spasi ljudima život, ali stvarno
CityMagazine
Rajan O'Nil i Barbra Strajsend
5 filmova Rajana O’Nila koje vredi pogledati
Aleksandar Maksimović
HBO Max objavio veliki trejler: Evo šta sve stiže u 2024. i 2025. godini
Filip Milosavljević
Nejtan Never/Liga pravde – „Dupli Univerzum“: Ujedinjeni protiv pretnje iz budućnosti
Filip Milosavljević
Praznici su vreme kada deca uče odrasle kako se vole knjige
Promo

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖