Riblja pašteta – jednostavan, brz i ukusan namaz koji je idealan za dane posta
Riblja pašteta je ukusno i zasitno jelo koje je idealno za dane posta. Možete je pripremati od kuvane ribe, konzerviranih ili prženih sardina, ali i od tunjevine. Radi što boljeg balansa ukusa, u riblju paštetu često se dodaje limun za kiselost, senf ili crni luk za pikantnost, te margarin (ili puter u mrsnoj varijanti) za kremastu teksturu.
Ovo jelo možete obogatiti i seckanom ljutom papričicom, kaparima, seckanim maslinama, kiselim krastavčićima, te drugim začinima i semenkama za dodatnu teksturu i aromu. U nastavku pogledajte jednostavan i brz recept za riblju paštetu izvanrednog ukusa:
Riblja pašteta
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 2 kašičice senfa
- 125 g margarina sobne temperature
- sok od limuna
- prepečeni susam, po ukusu
- so, biber, po ukusu
- peršun za dekoraciju, po želji
Priprema:
- Tunjevine dobro ocedite, a margarin penasto umutite.
- Pomešajte tunjevinu i margarin, pa im dodajte senf, limun, prepečeni susam i začinite po ukusu solju i biberom.
- Stavite u frižider da se fino ohladi.
- Dekorišite peršunom ili seckanim maslinama, pa poslužite uz prepečeni hleb i uživajte. Prijatno!