• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
ruske kape
Foto: Shutterstosk/AH Images

Ruske kape – recept za najslađe „šubarice” sa kokosom i čokoladom

CityMagazine
05.10.2024. 2 min Recepti

Ruske kape su popularni kolač u obliku snežnih „šubarica”, koje očaravaju kako svojim atraktivnim izgledom, tako i kremastim, sočnim ukusom. Dva biskvitna diska spojena ukusnim kremom od vanile, prelivena čokoladom i uvaljana u kokos stvaraju pravu harmoniju ukusa kojoj je teško odoleti.

Ova raskošna poslastica zahteva malo više truda i vremena oko pripreme,pa se zbog toga uglavnom sprema za razna slavlja i posebne prilike, ali možete je napraviti i bez specijalnog povoda. Verujemo da ćete, kada god da napraviteruske kape, vi i vaši najdraži biti oduševljeni, a ako vas interesuje kako to da učinite, recept pogledajte u nastavku:

Ruske kape

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl vruće vode
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 1/2 kašika kakaa
  • 1 puding sa ukusom vanile
  • 350 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca
  • 100 g kokosa
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2-3 kašike ulja
Ruske kape - recept za najslađe „šubarice" sa kokosom i čokoladom
Foto: Shutterstock/AH Images

Priprema:

  1. Odvojite žumanca od belanaca, pa prvo belanca umutite u čvrst sneg.
  2. Polako dodajte jedno po jedno žumance i šećer, pa mutite sve dok ne dobijete svetlu i penastu masu.
  3. Dodajte ulje i vodu, pa dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom i mešajte dok se sve fino ne sjedini i ne bude grudvica.
  4. Izlijte smesu u veliki pleh (podmazan i pobrašnavljen ili obložen papirom za pečenje) i pecite na 180C oko 15ak minuta ili dok čačkalica izvađena iz biskvita ne bude čista i suva.
  5. Ostavite malo da se biskvit ohladi, pa okruglom modlom ili čašom željene veličine vadite diskove.
  6. Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mleka, pa ga skuvajte prema uputstvu sa pokovanja sa ostatkom mleka.
  7. Kada je puding gotov, dobro ga ohladite, a zatim mu dodajte omekšali maslac i sve dobro umutite mikserom.
  8. Spajajte diskove biskvita kašikom ili kašičicom pripremljenog krema od vanile, a zatim kolač premažite i sa strane (ne i odozgo!) i obilno uvaljajte u kokos.
  9. Čokoladu otopite na laganoj vatri uz nekoliko kašika ulja, pa pomoću kašičice pažljivo premažite ruske kape.
  10. Ostavite ih da se dobro ohlade i stegnu, pa poslužite uz šoljicu kafe i uživajte!

Oznake:

čokoladakokoskolačruske kape

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

slatko od dunja
Prethodni

Slatko od dunja – najbolji način da iskoristite sezonu ovog zdravog i mirisnog voća

Recept za goveđu salatu iz Bucka se našao na netu: Neverne Tome kažu da nije pravi, a da je ovo tajni sastojak
Sledeći

Recept za goveđu salatu iz Bucka se našao na netu: Neverne Tome kažu da nije pravi, a da je ovo tajni sastojak

Sledeći
Recept za goveđu salatu iz Bucka se našao na netu: Neverne Tome kažu da nije pravi, a da je ovo tajni sastojak
05.10.2024.

Recept za goveđu salatu iz Bucka se našao na netu: Neverne Tome kažu da nije pravi, a da je ovo tajni sastojak

Prethodni
04.10.2024.

Slatko od dunja – najbolji način da iskoristite sezonu ovog zdravog i mirisnog voća

slatko od dunja

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖