Salata sa junetinom, paradajzom i rukolom
Za ovaj obrok nije potrebno dugo kuvanje. Svi sastojci su veoma zdravi, a obrok je pravo osveženje.
POTREBNO JE:
500 g junetine,
300 g rukole,
300 g paradajza,
1 crni luk,
1 dl crnog vina,
1 kašičica bibera,
1 kašičica soli,
2 kašike ulja,
1 dl soka od narandže,
1 ljuta papričica,
1 lovorov list.
PRIPREMA: Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite da dinstate dok ne meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo. Pomešajte sok od narandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu. U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajiz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.
No Comment! Be the first one.