Sladak početak dana uz recept za najsočnije američke palačinke sa limunom i rikotom
Ne postoji bolji doručak od sočnih američkih palačinki, naročito kada se dobrom ukusu doda činjenica da su gotove za samo 20 minuta.
Ovaj recept za američke palačike od drugih odvaja dodatak limuna i rikote. Prave se od mlaćenice ili stepke, koje ima u skoro svim prodavnicama. Međutim, ukoliko ipak ne možete nabaviti, mlećnicu možete napraviti i kod kuće. Jednostavno uzmite onoliko mleka koliko recept zahteva za mlećnicu i dodajte jednu kašiku limunovog soka ili sirćeta na svakih 250 ml. Promešajte i stavite da odstoji desetak minuta ili dok ne počne da se zgrušava.
Količina sastojaka iz ovog recepta biće dovoljna za 8-10 malih ali debelih palačinki, a za pripremu vam ne treba više od 20 minuta.
Sastojci
- 102 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- ¾ kašičice soli
- 50 g šećera
- 1 limun
- 1,5 kašičice ekstrakta vanile
- 3 velika jaja
- 170 g rikota sira
- 60 ml mlaćenice
- 28 g otopljenog putera i puter na sobnoj temperaturi za pečenje i serviranje
Priprema
- U maloj činiji umutite brašno, prašak za pecivo i so.
- Zagrejte tiganj na srednjoj vatri.
- Stavite šećer u veliku činiju, zatim narendajte limunovu koricu i nežno je utrljajte u šećer.
- Dodajte ekstrakt vanile i promešajte.
- Dodajte jaja i mutite dok smesa ne postane penasta, zatim dodajte tikoru, mlaćenicu i puter i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajtte mešavinu brašna i praška za pecivo i lagano mutite dok se ne sjednini tako da u smesi nema grudvica.
- Velikodušno premažite tepsiju maslacem, a zatim u nju sipajte jednu četvrtinu šolje testa.
- Pecite dok donja strana ne porumeni, što je oko 2-3 minuta.
- Okrenite i pecite drugu stranu još 2 minuta. Ponavljajte dok ne dobijete smesu i ne zaboravite da ponovo premažete posudu puterom, i tako pre svakog dodavanja smese, piše punkufer.dnevnik.hr.
- Poslužite palačinke sa sirupom i voćem po želji i uživajte u savršenom dezertu.
No Comment! Be the first one.