• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
spanać
Spanać, foto: Raffaele Mariotti / The Picture Pantry / Profimedia

Spanać, recept za najkremastiji prilog koji ste probali

CityMagazine
30.11.2023. 1 min Recepti

Ovaj recept za kremasti spanać je nešto lakši od tradicionalnog recepta.

Malo je jednostavniji, malo brži i malo moderniji. Pripremite sve sastojke unapred. Ovo je klasičan prilog uz biftek, pire, pržene krompiriće…

Sastojci:
2 kašičice maslinovog ulja
2 kesice spanaća, svežeg
1 prstohvat ljute paprike, po ukusu
1 prstohvat sveže narendanog muskatnog oraščića
so i sveže mleveni crni biber, po ukusu
1 kašika putera
2 kašike sitno iseckanog luka
¾ šolje pavlake za kuvanje
1 kašičica sveže narendane korice limuna
2 kašike sitno rendanog parmezana (opciono)

Bajadere, recept „sve po 150“

Uputstvo:

Ugrejte maslinovo ulje u velikom loncu za supu na jakoj vatri; dodajte spanać, pokrijte i kuvajte 1 minut. Otkrijte i nežno mešajte dok većina listova ne postane svetlozeleno i povije se, oko 2 minuta.
Brzo ocedite spanać u cediljki i prenesite ga na tanjir obložen sa 4 ili 5 papirnatih ubrusa. Kada se dovoljno ohladi da može da se rukuje, istisnite što više tečnosti iz spanaća. Prenesite spanać na dasku za sečenje i grubo ga iseckajte.
Pomešajte ljutiku, muskatni oraščić, so i crni biber u maloj posudi.

Otopite puter u velikoj tiganju na srednje jakoj vatri; dodajte luk i kuvajte dok ne postane tek svetlozlatan i providan, 3 do 4 minuta. Dodajte mešavinu začina i ulijte pavlaku; povećajte temperaturu na srednje-visoku i krčkajte dok se sos od pavlake ne smanji otprilike za pola, oko 5 minuta. Dodajte koru limuna.
Smanjite temperaturu na nisku i pomešajte spanać sa sosom od pavlake u tiganju. Kuvajte i mešajte dok spanać ne bude ugrejan i prekriven sosom, oko 2 minuta.

Dodajte parmezan dok se potpuno ne sjedini.

Servirajte.

Oznake:

spanać

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Gordon Remzi
Prethodni

Jelo, koje po Gordonu Remziju, nikada ne bi trebalo da naručite u restoranu

u beogradu
Sledeći

Posna pica, recept sa domaćim testom za koje ne treba da čekate da nadođe

Sledeći
u beogradu
02.12.2023.

Posna pica, recept sa domaćim testom za koje ne treba da čekate da nadođe

Prethodni
30.11.2023.

Jelo, koje po Gordonu Remziju, nikada ne bi trebalo da naručite u restoranu

Gordon Remzi

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖