Suve šljive u slanini: Praznični delikates iz rerne gotov za 20 minuta
Suve šljive u slanini su savršeno ukusna zakuska, koja se sprema za svega 20-ak minuta i još brže nestaje sa tanjira. Hrskave spolja, a sočne iznutra, ovako spremljene suve šljive dokaz su da slatko i slano, odnosno meso i voće, mogu savršeno da idu zajedno! Toliko su ukusne da ih možete jesti same, kao meze, ili pak uz neku zanimljivu salatu i prilog po želji, za kompletan obrok.
Stoga, ukoliko ovih dana tragate za brzim, ukusnim i dekorativnim jelima za vaše praznično posluženje, ovaj recept je kao stvoren za vas:
Suve šljive u slanini
Sastojci:
- 400 g suvih šljiva bez koštica
- 200 g slanine, tanko isečene
- 200 g maslina bez koštica, prepolovljenih
- čačkalice
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Pripremite suve šljive tako što ćete svaku napuniti polovinom masline i zamotati u tanku šnitu slanine. Svaku šljivu probodite čačkalicom kako slanina ne bi otpala.
- Složene šljive položite na pleh za pečenje obložen pek papirom.
- Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta ili dok slanina ne postane zlatnosmeđa i hrskava.
- Izvadite iz pećnice i poslužite toplo. Prijatno!
Izvor: Index.hr