• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
novogodišnje zvezdice
Foto: Praktična žena - Novogodišnje zvezdice/PrintScreen

Novogodišnje zvezdice – recept za hrskavu i ukusnu poslasticu sa višnjama i čokoladom

CityMagazine
29.12.2024. 1 min Recepti

Novogodišnje zvezdice su ukusan i dekorativan kolač koji smo imali prilike da vidimo nedavno u epizodi emisije „Praktična žena”, a koji je odličan izbor za praznike. Kombinacija višanja, crne čokolade i likera od badema, ušuškana u hrskavo lisnato testo, predstavlja savršen praznični zalogaj koji će oduševiti vaše ukućane i drage goste. U nastavku pogledajte recept i video:

Novogodišnje zvezdice

Sastojci:

  • 2 bloka lisnatog testa
  • 300 g višanja
  • 30 ml likera od badema
  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike šećera

Priprema:

  1. Višnje skuvajte sa likerom i šećerom, a zatim izmiksajte tako da napravite džem.
  2. U višnje dodajte crnu čokoladu, pa ovim nadevom premažite prvu koru od tanko rasklagijanog lisnatog testa, pa preklopite drugom korom.
  3. Pomoću zvezdastog kalupa vadite zvezdice, pa ih pecite u plehu obloženom pek papirom na 180°C oko 30 min.
  4. Gotove i prohlađene novogodišnje zvezdice pospite šećerom u prahu i uživajte u savršeno hrskavim zvezdicama punim sočnog fila. Prijatno!

Detaljan postupak možete pogledati u videu koji sledi.

 

Oznake:

crna čokoladalisnato testonovogodišnje zvezdicepraznični kolačvišnje

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

porketa
Prethodni

Porketa s komoračem, žalfijom i čilijem: Raskošno jelo koje će biti zvezda vaše praznične trpeze

suve šljive u slanini
Sledeći

Suve šljive u slanini: Praznični delikates iz rerne gotov za 20 minuta

Sledeći
suve šljive u slanini
30.12.2024.

Suve šljive u slanini: Praznični delikates iz rerne gotov za 20 minuta

Prethodni
29.12.2024.

Porketa s komoračem, žalfijom i čilijem: Raskošno jelo koje će biti zvezda vaše praznične trpeze

porketa

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖