• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Jednostavan recept za sočan kolač sa višnjama za sve koji nemaju mnogo vremena
Foto: Shutterstock

Jednostavan recept za sočan kolač sa višnjama za sve koji nemaju mnogo vremena

CityMagazine
27.05.2023. 1 min Recepti

Od višanja se pravi slatko, džem, takozvane cepane višnje u tegli koje zimi budu najbolja salata uz pečenje ili omiljeni sos na ovim prostorima, sos od višnji. Tu je i kompot od višanja sa košticama koji tako dobro dođe u mesecima kada svežeg voća nema.

Ali, verovatno bismo se lako složili da su višnje najbolje u kolačima. Bez njih ne mogu torte, mafini i kejkovi, štrudle ukiselo i uslatko, sa tegljenim korama, lenje pite, u novije modernije vreme, tartovi.

A evo jednog kolača od višanja koji se lako pravi, nije ni skup, što je u današnje vreme vrlo važno.

Sastojci se mere kašikom, a za početak treba vam 6 jaja. Odvojiti belanca, ulupati ih sa 16 kašika šećera, pa dodati 8 kašika ulja, 8 kašika vode, 6 žumanaca, 26 kašika brašna i jedan prašak za pecivo.

Smesu usuti u pleh obložen papirom za pečenje. Staviti u rernu ugrejanu na 200 stepeni i peći dok se na površini ne uhvati korica.

Izvaditi i posuti kilogramom višanja bez koštica i vratiti na pečenje.

Višnje će lepo i nejednako da propadnu, pa kad isečete kolač u svakom će parčetu i višnje da se nađu.

Kolač, posut šećerom u prahu, seći kad se potpuno ohladi.

Oznake:

kolačreceptvišnjevoće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Istorijat sladoleda: Gde i kako je nastala najomiljenija poslastica današnjice
Prethodni

Istorijat sladoleda: Gde i kako je nastala najomiljenija poslastica današnjice

Torta od jagoda gotova za 15 minuta: Slatka poslastica koja za čas nestaje sa stola
Sledeći

Torta od jagoda gotova za 15 minuta: Slatka poslastica koja za čas nestaje sa stola

Sledeći
Torta od jagoda gotova za 15 minuta: Slatka poslastica koja za čas nestaje sa stola
27.05.2023.

Torta od jagoda gotova za 15 minuta: Slatka poslastica koja za čas nestaje sa stola

Prethodni
24.05.2023.

Istorijat sladoleda: Gde i kako je nastala najomiljenija poslastica današnjice

Istorijat sladoleda: Gde i kako je nastala najomiljenija poslastica današnjice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖