• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za sok od višanja bez konzervansa i bez kuvanja
Foto: Irina Kryvasheina / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za sok od višanja bez konzervansa i bez kuvanja

CityMagazine
20.05.2023. 1 min Recepti

Sok od višanja tokom vrelih dana može da bude najbolje moguće osveženje. Nekoga podseća na bakinu kuhinju, a neko ga koristi kao dodatak novim zanimljivim koktelima.

Mi smo našli recept za sok od višnje koji lako možete da napravite kod kuće, a ne koristite konzervans, a i ne kuvate ga.

Potrebno je:

  • 3kg višanja
  • 1,5 l vode
  • 40 gr limuntusa
  • šećer (koliko litara tečnosti, toliko kilograma šećera)

Evo kako izgleda postupak:

Oprane višnje pospite limuntusom i dodajte vode. Dobro ih izgnječite rukama, da se svaka koštica odvoji od mesa.

Ostaviti višnje u toj vodi 24 sata, pa procedite, da izdvojite samo sok. Velika metalna cediljka je odličan izbor. Ako je nemate može da posluži i gaza.

Izmerite dobijenu količinu soka, pa dodajte istu količinu šećera, dakle razmera je na litar soka, kilogram šećera. Umešajte šećer drvenom varjačom dok se skroz ne otopi. Ako je reč o velikoj količini, mešajte više puta u toku dana. Kada se šećer otopi, flaširajte sirup.

Čak i ako imate veću količine višanja, možete da ih zamrznete pa da onda novi, svež sok pravite tokom godine.

Oznake:

sok od višanjavišnja

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Pekmez od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat
Prethodni

Pekmez od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat

Originalni recept za meksičke palačinke: Zapečene, punjene i pikantne
Sledeći

Originalni recept za meksičke palačinke: Zapečene, punjene i pikantne

Sledeći
Originalni recept za meksičke palačinke: Zapečene, punjene i pikantne
21.05.2023.

Originalni recept za meksičke palačinke: Zapečene, punjene i pikantne

Prethodni
20.05.2023.

Pekmez od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat

Pekmez od jagoda: Jednostavan recept za najukusniji rezultat

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖