• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Savršena poslastica za Dan zaljubljenih - neodoljivi tart sa višnjama i čokoladom

Savršena poslastica za Dan zaljubljenih – neodoljivi tart sa višnjama i čokoladom

CityMagazine
11.02.2021. 2 min Recepti

Dan zaljubljenih samo što nije, a kako će ove godine odlazak na romantičnu večeru sa partnerom/partnerkom verovatno izostati, potrudite se da u kućnim uslovima sebi priredite užitak i intimno veče za pamćenje. Pored sveća, dobrog vina i lagane muzike, sve što vam nedostaje za potpuni ugođaj jeste sočna ukusna poslastica. Zbog toga vam u nastavku donosimo sjajan recept za tart sa višnjama i čokoladom kome nećete moći da odolite.

Najbolja stvar u vezi sa ovim receptom jeste to što ne zahteva preveliko kulinarsko umeće, pa ne postoji bojazan da vam neće uspeti. Reč je o sastojcima koji svi vole, tako da je u pitanju dobitna kombinacija, a ukoliko imate srcasti kalup, tart pripremite u njemu za još bolji efekat.

Savršena poslastica za Dan zaljubljenih - neodoljivi tart sa višnjama i čokoladom

Potrebno je:

za koru:

  • 450 g belog brašna
  • 200 g hladnog putera iseckanog na kockice
  • 140 g kristal šećera
  • prstohvat soli
  • 1 celo jaje i 1 žumance

za fil:

  • nekoliko kašika džema od višanja
  • 700 g rikota sira
  • 110 g kristal šećera
  • 2 cela jajeta
  • višnje po ukusu

za dekoraciju:

  • 150 g višanja
  • 50 g crne i 50 g bele čokolade
Savršena poslastica za Dan zaljubljenih - neodoljivi tart sa višnjama i čokoladom

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za testo, pa ga dobro zamesite, formirajte loptu, i stavite u frižider na 5 minuta da se stegne. Podelite testo na dva dela, tako da veći deo sadrži ¾ smese, pa ga rastanjite, prebacite u podmazan kalup za pečenje i dobro utisnite. Preko testa nanesite bogat sloj džema od višanja.

Za fil, ručno umutite rikotu, pa dodajte šećer i jaja i sve lepo sjedinite. Rasporedite fil preko džema, pa odozgo utisnite višnje (ukoliko koristite zaleđene, prvo ih malo ocedite). Od preostalog testa, napravite tanke trake koje ćete složiti preko višanja tako da se ukrštaju, kako bi se stvorio efekat mrežice. Pecite na 180°C oko 40-45 minuta.

Dok se tart peče, napravite dekoraciju. Crnu i belu čokoladu otopite sa malo ulja u dvema različitim posudama, pa naizmenično umačite višnje u crnu, odnosno belu čokoladu (ukoliko nemaju peteljke, poslužite se čačkalicom). Rasporedite višnje na pleh ili tacnu, pa stavite u frižider na oko sat vremena da se čokolada stegne.

Nakon toga, sve što vam preostaje jeste da izvadite višnje, rasporedite ih po tartu, i sa partnerom/partnerkom prepustite se čistom užitku. Srećan Dan zaljubljenih!

Izvor: Elle Italia

Fotografije: Elle Italia/Pinterest

Oznake:

dan zaljubljenihposlasticaromantičnotart sa višnjama i čokoladomukusnovoćno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Zabavni video pokazuje put koji kafa pređe od zrna do šoljice
Prethodni

Zabavni video pokazuje put koji kafa pređe od zrna do šoljice

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju
Sledeći

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

Sledeći
5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju
12.02.2021.

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

Prethodni
10.02.2021.

Zabavni video pokazuje put koji kafa pređe od zrna do šoljice

Zabavni video pokazuje put koji kafa pređe od zrna do šoljice

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić
    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖