• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

CityMagazine
12.02.2021. 2 min Gourmet

Kuvanje je zadovoljstvo samo ako ova aktivnost rezultira ukusnim obrokom. To se, nažalost, ne dešava uvek, i to zbog malih ili velikih grešaka koje pravimo kada pripremamo jela.

Najgora stvar je što mi uopšte nismo svesni da mnoge od ovih grešaka pravimo, jer smo u startu naučeni da kuvamo na pogrešan način. No, nikad nije kasno da se one isprave, pa ćemo iz tog razloga u narednim redovima skrenuti pažnju na 5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju.

Pečenje krompira odmah nakon ljuštenja

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

Da bi vam pečeni krompiri ispali savršeno, potrebno je da krompire nakon ljuštenja držite u vodi bar pola sata. Posle toga je važno da ih obavijete krpom i dobro osušite pre nego što ih stavite u sud za pečenje.

Korišćenje celih čenova belog luka

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

Kada se dodaje jelima, beli luk treba da se zgnječi ili isecka na komadiće. Na ovaj način on daje najbolju aromu obroku i najzdraviji je kada se tako priprema.

Kuvanje pirinča u otvorenoj šerpi

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

Ako želite da vam kuvani pirinač ispadne kako treba, prvo ga isperite vodom. Nakon toga ga stavite u šerpu sa vodom (razmera pirinča i vode za pirinač dugog zrna je 1:2, a za pirinač kratkog zrna 1:1,25) i uključite ringlu na visoku temperaturu. Kada provri voda, smanjite temperaturu ringle i zaklopite šerpu poklopcem. Ostavite pirinač da se krčka 18 minuta, u slučaju da je dugog zrna, ili 15 minuta, u slučaju da je kratkog zrna.

Dodavanje brašna u vruću vodu

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

Ako u mešavinu koja se krčka dodate brašno, ono se neće dobro rastvoriti u ovoj smeši, već će se napraviti grudvice brašna. Da biste to izbegli, prvo stavite brašno u čašu sa mlakom vodom, dobro ga promešajte, i tek onda ovu gustu tečnost sipajte u svoju mešavinu koja se krčka.

Ostavljanje lovorovog lista predugo u obroku

5 najčešćih grešaka koje pravimo u kuvanju

Gulaši, paprikaši, čorbe i sva druga jela u koja stavljate lovorov list dobiće gorak ukus u slučaju da ovaj začin ostavite predugo da stoji u njima tokom pripreme. Najbolje je da lovorov list stavite u jelo deset minuta pre završetka procesa kuvanja i onda ga odstranite.

Izvor: Bright Side

Oznake:

greškekuvanjeloše navikesavetizablude

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Savršena poslastica za Dan zaljubljenih - neodoljivi tart sa višnjama i čokoladom
Prethodni

Savršena poslastica za Dan zaljubljenih – neodoljivi tart sa višnjama i čokoladom

Saher torta najpopularniji bečki desert na Instagramu
Sledeći

Saher torta najpopularniji bečki desert na Instagramu

Sledeći
Saher torta najpopularniji bečki desert na Instagramu
13.02.2021.

Saher torta najpopularniji bečki desert na Instagramu

Prethodni
11.02.2021.

Savršena poslastica za Dan zaljubljenih – neodoljivi tart sa višnjama i čokoladom

Savršena poslastica za Dan zaljubljenih - neodoljivi tart sa višnjama i čokoladom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit 2025
    Exit 2025: Šta sve treba da znate o ovogodišnjem izdanju festivala pre njegovog početka
    CityMagazine
    The Prodigy
    Kada je buka postala sloboda: The Prodigy u Beogradu 1995. i povratak na Exit 2025.
    Miloš Dašić
    ratni film
    Za njega kažu da je najtačniji i najbrutalniji ratni film ikad snimljen: Reditelj je pre 40 godina snimio ovo remek delo i svojevoljno otišao u penziju jer nije morao više ništa da kaže
    CityMagazine
    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖