• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
švarcvald torta
Švarcvald torta, foto: Nataly Hanin / Alamy / Alamy / Profimedia

Švarcvald torta, pravi recept

CityMagazine
26.12.2023. 2 min Recepti

Ovaj recept za Švarcvald tortu donosi klasičnu verziju originalne torte sa šlag kremom i višnjama. Ali ako želite, višnje možete da zamenite malinama.

Sastojci

Kolač:

2 ⅛ šolja univerzalnog brašna
2 šolje belog šećera
¾ šolje kakao praha bez šećera
1 ½ kašičice praška za pecivo
¾ kašičice sode bikarbone
¾ kašičice soli
3 jaja
1 šolja mleka
½ šolje biljnog ulja
1 kašika ekstrakta vanile

Fil:

pola kilograma višanja ili malina
1 šolja belog šećera
¼ šolje gustina
1 kašičica ekstrakta vanile

Krema:

3 šolje slatke pavlake
⅓ šolje šećera u prahu

Uputstvo

Uključite rernu na 175 stepeni. Namastite i pobrašnavite dva okrugla pleha za torte prečnika od 20 cm; obložite dno papirom za pečenje.

Umutite brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u velikoj posudi. Dodajte jaja, mleko, ulje i vanilu; mutite dok se ne sjedini. Sipajte smesu za kolač u pripremljene plehove.

Pecite u unapred ugrejanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, oko 35 minuta. Ohladite korice oko 10 minuta vam treba. Prođite nožem oko ivica da se oslobodi i pažljivo postavite na stalak za tortu, ili tacnu da se potpuno ohladi, sat do dva.

Dok se kore za tortu peku, ocedite višnje za fil, sačuvajte 1/2 šolje soka. Pomešajte sačuvani sok, višnje, šećer i gustin u šerpi. Kuvajte, stalno mešajući, na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte vanilu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi 30 minuta. Prebacite u frižider da se potpuno ohladi pre nego što sastavite tortu.

Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu za fil u ohlađenoj srednjoj posudi. Mutite električnim mikserom na visokoj brzini dok se ne stvore čvrsti vrhovi.

Podelite svaki sloj kolača na pola horizontalno, koristeći dug nož sa nazubljenim sečivom.. Sačuvajte 1 1/2 šolju fila za ukrašavanje torte; stavite sa strane.

Za sastavljanje, stavite jedan sloj kolača na tanjir za tortu. Premažite sa 1 šoljom fila; pospite sa 3/4 šolje fila sa višnjama. Stavite drugi sloj kolača; ponovite slojeve fila i višanja. Stavite treći sloj kolača i premažite strane torte filom.

Stavite sačuvani fil od 1 1/2 šolje u kesu za ukrašavanje sa zvezdastom mlaznicom. Napravite ukrase sa vrha i dna torte. Nanesite preostale višnje filom na vrh torte.

Čuvajte pokrivenu u frižideru dok ne bude spremna za serviranje.

Nutritivne vrednosti (po porciji)
662 Kalorije
34g Masti
87g Ugljeni hidrati
8g Proteini

Vreme pripreme: 50 min
Vreme kuvanja: 35 min
Dodatno vreme: 1 sat 30 min
Ukupno vreme: 2 sata 55 min
Porcije: 12

Oznake:

švarcvaldtorta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Čupavci
Prethodni

Čupavci

kondezovano mleko
Sledeći

Kondezovano mleko, recept

Sledeći
kondezovano mleko
26.12.2023.

Kondezovano mleko, recept

Prethodni
26.12.2023.

Čupavci

Čupavci

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    STRANGER THINGS
    Stranger Things pred finale otkriva da Upside Down nije ono što mislimo: Upozorenje, tekst sadrži spojlere
    CityMagazine
    vruć vetar
    “Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
    CityMagazine
    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖