Torta sa jagodama: Jednostavna poslastica, čije je bogatstvo ukusa neopisivo
Sezona jagoda je u jeku, a ako ne znate kakav desert da napravite sa ovim voćem, probajte ovaj recept za ukusnu tortu sa belom čokoladom i jagodama i oduševićete sve koji budu probali.
Sastojci:
6 komada šumanca,
250 g šećera kristal,
250 g jagoda,
750 ml slatke,
250 g bele čokolade
Priprema:
Izmiksajte žumanca i šećer, a kada smesa postane penasta, stavite je da se kuva na pari.
Mešajte dok ne postane kremasto. Pomerite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite im listiće, pa ih zgnječite viljuškom.
Potom pomešajte slatku pavlaku sa jajima i šećerom, pa u to dadajte jagode.
Onda stavite smesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći.
Sutradan otopite belu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte rastopljenu čokoladu preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.
Prijatno!