• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
tulumbe
Tulumbe, foto: unknown / imageBROKER / Profimedia

Tulumbe, recept za domaći kolač

CityMagazine
21.03.2024. 1 min Recepti

Tulumbe su preslatke, to je činjenica. Upravo su zbog toga mnogima omiljene. Hrskave i slatke. Evo recepta za domaće tulumbe, osim ako niste baklava tim.

Sastojci:

Za testo:

1 šolja vode
1 šolja brašna
3 jaja
Prstohvat soli
Ulje za prženje

Za šerbet:

3 šolje šećera
3 šolje vode
Sok od pola limuna

Mladenčići, originalni recept: Ovako su ih mesile naše bake za veliki praznik braka i dece

Uputstvo:

Prvo pripremite šerbet tako što ćete u šerpu sipati šećer i vodu. Stavite na šporet i kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte sok od limuna i kuvajte još nekoliko minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U drugu šerpu sipajte vodu i stavite da proključa. Dodajte prstohvat soli i brašno. Mešajte energično dok se smesa ne zgusne i počnu da se stvaraju mehurići.

Sklonite smesu sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Potom dodajte jedno po jedno jaje i dobro mešajte da se sjedini sa smesom.

U tiganj sipajte ulje i zagrejte ga. Uzmite špric za tulumbe ili kesu za šlag i napunite je smesom. Stiskajte smesu u tiganj, praveći tulumbe dužine oko 5-6 cm.

Pržite tulumbe u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno smeđe boje. Vadite ih iz ulja i odmah ih potapajte u ohlađeni šerbet.

Ostavite tulumbe da odstoje u šerbetu barem nekoliko sati pre služenja kako bi upile sav ukus.

Poslužite tulumbe ohlađene i uživajte u ovom tradicionalnom poslastičarskom delikatesu.

Oznake:

tulumbe

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Čorba od zelja
Prethodni

Čorba od zelja, idealan prolećni recept

Musaka
Sledeći

Musaka, recept za omiljeno jelo na Balkanu

Sledeći
Musaka
25.03.2024.

Musaka, recept za omiljeno jelo na Balkanu

Prethodni
21.03.2024.

Čorba od zelja, idealan prolećni recept

Čorba od zelja

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖