• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
urnebes
Urnebes, foto: Dmitry Zimin / Alamy / Profimedia

Urnebes salata, recept za namaz koji obožavamo

CityMagazine
11.12.2025. 1 min Recepti

Kremasta, blago ljuta i savršeno maziva, urnebes salata je klasik koji ne izlazi iz mode – idealna kao namaz za hleb, ali i kao nezaobilazan prilog uz roštilj i domaće specijalitete.

Urnebes salata – recept

Sastojci:

300 g sitnog sira (mladi sir ili feta tip)

2–3 kašike kisele pavlake

1 kašika majoneza (po želji)

1 kašičica mlevene aleve paprike (slatke)

½ kašičice ljute aleve paprike (po želji)

1 čen belog luka (sitno iseckan ili samleven)

So po potrebi

Priprema:

Sir se izmrvi viljuškom u većoj posudi dok ne postane sitan i kremast.

Zatim se dodaju kisela pavlaka i majonez, pa se sve dobro sjedini mešanjem.

U smesu se umešaju slatka i ljuta aleva paprika, kao i sitno iseckan beli luk.

Po potrebi se doda prstohvat soli i sve se još jednom lepo promeša.

Gotova salata se pokriva providnom folijom i ostavlja u frižideru najmanje 30 minuta da se ukusi lepo povežu.

Saveti:

Salata se poslužuje kao prilog uz roštilj, pljeskavice ili domaći hleb.

Po želji, može se dodati sitno seckan čili ili mleveni biber za jaču pikantnost.

Oznake:

urnebes salata

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

čvarak
Prethodni

Nikad ne biste pogodili koliko košta 100 grama čvaraka u Zagrebu

medenjaci
Sledeći

Medenjaci, recept bez greške

Sledeći
medenjaci
12.12.2025.

Medenjaci, recept bez greške

Prethodni
11.12.2025.

Nikad ne biste pogodili koliko košta 100 grama čvaraka u Zagrebu

čvarak

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Nemo
    Nemo, švajcarski pobednik Evrovizije vraća trofej: “Živi ono što propagiraš”
    CityMagazine
    rokenrol
    „Da li je ovo najbizarnije pitanje u istoriji jugoslovenskog rokenrola?“: 50 godina kasnije i dalje čekamo odgovor
    Miloš Dašić
    avatar vatra i pepeo
    Velika IMAX premijera novog 3D spektakla „Avatar: Vatra i pepeo”
    CityMagazine
    asonanca
    Album prvenac benda Asonanca: Lagana fank vožnja kroz život (SPOT)
    CityMagazine
    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖