Urnebes salata, recept za namaz koji obožavamo
Kremasta, blago ljuta i savršeno maziva, urnebes salata je klasik koji ne izlazi iz mode – idealna kao namaz za hleb, ali i kao nezaobilazan prilog uz roštilj i domaće specijalitete.
Urnebes salata – recept
Sastojci:
300 g sitnog sira (mladi sir ili feta tip)
2–3 kašike kisele pavlake
1 kašika majoneza (po želji)
1 kašičica mlevene aleve paprike (slatke)
½ kašičice ljute aleve paprike (po želji)
1 čen belog luka (sitno iseckan ili samleven)
So po potrebi
Priprema:
Sir se izmrvi viljuškom u većoj posudi dok ne postane sitan i kremast.
Zatim se dodaju kisela pavlaka i majonez, pa se sve dobro sjedini mešanjem.
U smesu se umešaju slatka i ljuta aleva paprika, kao i sitno iseckan beli luk.
Po potrebi se doda prstohvat soli i sve se još jednom lepo promeša.
Gotova salata se pokriva providnom folijom i ostavlja u frižideru najmanje 30 minuta da se ukusi lepo povežu.
Saveti:
Salata se poslužuje kao prilog uz roštilj, pljeskavice ili domaći hleb.
Po želji, može se dodati sitno seckan čili ili mleveni biber za jaču pikantnost.

Trenutno nema komentara! Budite prvi