Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

HILTON BEOGRAD: Rooftop bar i restoran kao koncept

AUTOR: CityMagazine 30 Nov, 2020
HILTON BEOGRAD: Rooftop bar i restoran kao koncept

Srpska prestonica je već dobro poznata po svojoj sjajnoj ponudi kada je noćni život u pitanju. Kao potvrda toga, Beograd se pre par godina našao na prvom mestu top liste svetskih gradova sa najboljom ponudom noćnih klubova, barova, restorana i mesta za izlazak, prema izboru najvećeg svetskog izdavača turističkih vodiča Lonely Planet.

Ono po čemu Beograd ide u korak sa metropolama poput Njujorka, Londona, Pariza, LA-ja jesu i rooftop barovi i restorani. Ovaj koncept je nastao kao potreba da se sklonimo od gradske gužve i buke – potreba da uživamo u pogledu na grad i zalazak sunca koji su nam usled visokih zgrada u gradovima, najčešće nemogući kada sedimo u baštama kafića.

Iako Beograđani i svi oni koji se tako osećaju, još uvek po malo zaziru od hotela kao mesta za izlazak, mislimo da će i stanovnici glavnog grada početi da prate trend svetskih metropola i staviti hotelske barove i restorane na mapu svojih planova kada je reč o provodu.

Zašto izabrati rooftop hotela naspram drugih rooftop-ova?

Hoteli, pogotovo kada su u pitanju hotelski lanci dobro poznatih brendova, u svom timu imaju najbolje šefove kuhinja, kuvare, miksologe i barmene. Šefovi kuhinje se i biraju prema tome koji meni će se služiti u restoranu, kako bi autentičnost podneblja iz kog dolaze preneli i na hranu. U hotelskim barovima i restoranima često ćete naći barmene koji dolaze sa najboljih kruzera i svetski poznatih barova. Upravo su oni neprikosnoveni kada se radi o zadovoljstvu gostiju i vrhunskoj usluzi.

Stoga, nenametljivi pristup, prava preporuka hrane i pića kao i nove ideje prilikom miksanja originalnih koktela kroz autentični koncept jesu ono po čemu su vrhunski hotelski restorani i barovi prepoznatljivi.

SkyLounge, rooftop bar & restoran prostire se na celoj površini 8. sprata hotela Hilton. Nenametljivi ali prefinjeni dizajn sa pažljivo odabranim detaljima je tu kako biste se osećali prijatno ali i posebno u isto vreme. Pan-azijska kuhinja i specijalni odresci mesa, uz premijum koktele i vrhunsku vinsku kartu su ono što odiše luksuzom, a usluga je ono po čemu se ovo mesto pamti.

Rezervacija za ručak ili večeru je obavezna, a ukoliko želite da svratite na piće, uvek će se naći mesto za Vas!

Kralja Milana 35
011/7555-759

Najčitanije

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Najnovije - Gastro

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…