• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Peđa Kresojević
13.06.2021. 2 min Restorani

Neobično hrabar i provokativan koncept koji donosi spoj kulinarske i likovne umetnosti zove se Wild kitchen. Smešten na obodu Bajlonijeve pijace, ovaj restoran je istovremeno i umetnička galerija, i obrnuto, jednom rečju: „restallery“, gde je sve skladno uvezano i ukršteno u svesno minimalistički opremljenom prostoru kako bi do izražaja došle slike na zidovima i umetničke instalacije.

Na tragu ovog alternativnog artističkog koncepta je i ovdašnji meni koji očekivano smelo donosi fuziju na svim poljima, od vizuelnog do teksture, boja i ukusa. Za doručak ili „jutarnji krik“ tu su „ludi langoš“ s jedne ili „nepobediva granola“ s druge strane, odnosno dva intrigantna sendviča „pripitomljena mortadela“ i „caprese u zasedi“. „Pitomi srk“ stiže u vidu fine kremaste čorbe od blitve, a u odeljku startera odlična je bila „vatrena empanada“ sa kari i čili sosom, a za sledeći put ostaju preporučene samose.

Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Čuveni velington se ovde servira u „ukroćenoj“ verziji sa pečurkama u sosu od sira, tu je i divlji chili con carne u tortilji, a sjajnu pratnju pruža im vrlo neobična salata „sudar zelenila“ od brokolija i kelja ukrašena orasima i aranćinima. Mesni deo osvaja u par lucidnih izdanja kakva su „brutalni pastrami“ ili pak „pijano goveče“, krilca servirana sa home made BBQ sosom bila su sjajna i zaista „neobuzdana“, a burgere, rebra, pastu i rižoto smo ostavili za obavezan sledeći dolazak.

Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Za kraj tu su divlji ćurosi i lemon tart, a kako ovdašnji slogan kaže „Get wild, stay wild“, moderno svedeno i originalno okruženje tu je da podstakne i ohrabri sva čula i slobodan, divlji duh!

Oznake:

fusion kuhinjagalerijerestorani

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru
Prethodni

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja
Sledeći

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja

Sledeći
Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja
14.06.2021.

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja

Prethodni
12.06.2021.

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖