Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

AUTOR: Peđa Kresojević 13 Jun, 2021
Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Neobično hrabar i provokativan koncept koji donosi spoj kulinarske i likovne umetnosti zove se Wild kitchen. Smešten na obodu Bajlonijeve pijace, ovaj restoran je istovremeno i umetnička galerija, i obrnuto, jednom rečju: „restallery“, gde je sve skladno uvezano i ukršteno u svesno minimalistički opremljenom prostoru kako bi do izražaja došle slike na zidovima i umetničke instalacije.

Na tragu ovog alternativnog artističkog koncepta je i ovdašnji meni koji očekivano smelo donosi fuziju na svim poljima, od vizuelnog do teksture, boja i ukusa. Za doručak ili „jutarnji krik“ tu su „ludi langoš“ s jedne ili „nepobediva granola“ s druge strane, odnosno dva intrigantna sendviča „pripitomljena mortadela“ i „caprese u zasedi“. „Pitomi srk“ stiže u vidu fine kremaste čorbe od blitve, a u odeljku startera odlična je bila „vatrena empanada“ sa kari i čili sosom, a za sledeći put ostaju preporučene samose.

Čuveni velington se ovde servira u „ukroćenoj“ verziji sa pečurkama u sosu od sira, tu je i divlji chili con carne u tortilji, a sjajnu pratnju pruža im vrlo neobična salata „sudar zelenila“ od brokolija i kelja ukrašena orasima i aranćinima. Mesni deo osvaja u par lucidnih izdanja kakva su „brutalni pastrami“ ili pak „pijano goveče“, krilca servirana sa home made BBQ sosom bila su sjajna i zaista „neobuzdana“, a burgere, rebra, pastu i rižoto smo ostavili za obavezan sledeći dolazak.

Za kraj tu su divlji ćurosi i lemon tart, a kako ovdašnji slogan kaže „Get wild, stay wild“, moderno svedeno i originalno okruženje tu je da podstakne i ohrabri sva čula i slobodan, divlji duh!

Skadarska 49
011/407 21 31