• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Peđa Kresojević
13.06.2021. 2 min Restorani

Neobično hrabar i provokativan koncept koji donosi spoj kulinarske i likovne umetnosti zove se Wild kitchen. Smešten na obodu Bajlonijeve pijace, ovaj restoran je istovremeno i umetnička galerija, i obrnuto, jednom rečju: „restallery“, gde je sve skladno uvezano i ukršteno u svesno minimalistički opremljenom prostoru kako bi do izražaja došle slike na zidovima i umetničke instalacije.

Na tragu ovog alternativnog artističkog koncepta je i ovdašnji meni koji očekivano smelo donosi fuziju na svim poljima, od vizuelnog do teksture, boja i ukusa. Za doručak ili „jutarnji krik“ tu su „ludi langoš“ s jedne ili „nepobediva granola“ s druge strane, odnosno dva intrigantna sendviča „pripitomljena mortadela“ i „caprese u zasedi“. „Pitomi srk“ stiže u vidu fine kremaste čorbe od blitve, a u odeljku startera odlična je bila „vatrena empanada“ sa kari i čili sosom, a za sledeći put ostaju preporučene samose.

Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Čuveni velington se ovde servira u „ukroćenoj“ verziji sa pečurkama u sosu od sira, tu je i divlji chili con carne u tortilji, a sjajnu pratnju pruža im vrlo neobična salata „sudar zelenila“ od brokolija i kelja ukrašena orasima i aranćinima. Mesni deo osvaja u par lucidnih izdanja kakva su „brutalni pastrami“ ili pak „pijano goveče“, krilca servirana sa home made BBQ sosom bila su sjajna i zaista „neobuzdana“, a burgere, rebra, pastu i rižoto smo ostavili za obavezan sledeći dolazak.

Wild kitchen: Restoran i umetnička galerija u jednom

Za kraj tu su divlji ćurosi i lemon tart, a kako ovdašnji slogan kaže „Get wild, stay wild“, moderno svedeno i originalno okruženje tu je da podstakne i ohrabri sva čula i slobodan, divlji duh!

Oznake:

fusion kuhinjagalerijerestorani

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru
Prethodni

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja
Sledeći

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja

Sledeći
Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja
14.06.2021.

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja

Prethodni
12.06.2021.

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Humanitarna večera u KROKODILovom Centru

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖