Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gwangho Choi (pobednik MasterChef Koreja) o zdravoj i aromatičnoj kuhinji svoje zemlje

AUTOR: CityMagazine 21 Nov, 2019
Gwangho Choi (pobednik MasterChef Koreja) o zdravoj i aromatičnoj kuhinji svoje zemlje

U Beogradu je u gostima ambasade Koreje bio šef Gwangho Choi, inače pobednik korejskog izdanja MasterChef TV takmičenja. Šef Gwangho Choi je 2014. godine pobedio 7.000 prijavljenih i odneo nagradu u vrednosti od 300.000 dolara. Posle pobede na Master Chef-u, njegov život se dosta promenio, na neki način postao je ambasador kuvanja i često obilazi ambasade Koreje u različitim zemljama sveta i pokazuje tehnike, namirnice i ukuse Koreje.

Koliko ljudi poznaju ukuse Koreje?

U zemljama gde postoji veliki broj korejskih restorana, ljudi imaju priliku da se upoznaju s našom hranom. U Srbiji možda nema restorana, ali ima mnogo ljubitelja K-Pop muzike, pa samim tim ima i mnogo zainteresovanih da probaju i hranu Koreje. Pored toga što već dosta znaju o muzici ili popularnoj kulturi, ljudi u Srbiji kroz hranu žele da upoznaju celu zemlju.

Koja su najpoznatija jela u Koreji?

Ono što Koreju predstavlja najbolje jeste kimči – to je fermentisano jelo koje se jede uz skoro sve. Ono što takođe predstavlja korejsku kuhinju jeste da se hrana priprema sporo i s pažnjom, nije previše slana, ima dosta začina, i dobra je za zdravlje. Neki od najvažnijih sastojaka u Koreji jesu beli luk i čili. Tu su takođe ulje od susama i samo seme susama.

Šef Gwangho Choi, pobednik korejskog izdanja MasterChef TV takmičenja

U Srbiji volimo roštilj. Kakav je roštilj u Koreji?

Korejski roštilj je veoma popularan način pripreme mesa. Na stolu u restoranu već imate ugrađen roštilj i sastojci vam stižu sveži, tanko isečeni, a vi ih sami pečete. Tako mogu da se jedu svinjetina, piletina i morski plodovi, povrće naravno.

Šta je sledeći korak?

Voleo bih da nastavim da podučavam ljude kako da uživaju u kuvanju i kako da naprave jednostavnu korejsku kuhinju. Posle pobede na takmičenju dobio sam priliku da radim s ljudima, da ih podučavam, a takođe mnogo mladih ljudi žele da postanu kuvari. To je veoma dobra stvar!

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Intervjui

Slobodan Vladušić: Omama – priča o tajnama

U svom trećem romanu pisac Slobodan Vladušić slika Berlin iz 1928, i portretiše pisca Miloša Crnjanskog smeštajući ga u uzbudljivi…

Zoran Lisinac o „Tomi“: „Pisac uvek traži inspiraciju u sebi, pa čak i kada piše o drugima…“

Ponovo radi bioskop! Biopik Toma je u domaćim bioskopima za samo deset dana prikazivanja pogledalo gotovo 175.000 gledalaca, što je…

Milan Marić: Tomu niko nije poznavao do kraja

Na svetskoj premijeri na festivalu u Sarajevu, kao i na srpskoj premijeri na festivalu u Nišu biografski film Toma, naravno…