• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Gwangho Choi (pobednik MasterChef Koreja) o zdravoj i aromatičnoj kuhinji svoje zemlje

CityMagazine
21.11.2019. 2 Mins Read Intervjui

U Beogradu je u gostima ambasade Koreje bio šef Gwangho Choi, inače pobednik korejskog izdanja MasterChef TV takmičenja. Šef Gwangho Choi je 2014. godine pobedio 7.000 prijavljenih i odneo nagradu u vrednosti od 300.000 dolara. Posle pobede na Master Chef-u, njegov život se dosta promenio, na neki način postao je ambasador kuvanja i često obilazi ambasade Koreje u različitim zemljama sveta i pokazuje tehnike, namirnice i ukuse Koreje.

Koliko ljudi poznaju ukuse Koreje?

U zemljama gde postoji veliki broj korejskih restorana, ljudi imaju priliku da se upoznaju s našom hranom. U Srbiji možda nema restorana, ali ima mnogo ljubitelja K-Pop muzike, pa samim tim ima i mnogo zainteresovanih da probaju i hranu Koreje. Pored toga što već dosta znaju o muzici ili popularnoj kulturi, ljudi u Srbiji kroz hranu žele da upoznaju celu zemlju.

Povezani članci

Izložba modnog crteža na 50. izdanju jubilarnog L’Oreal Fashion Week-a

28. Festival autorskog filma posvećen Godaru

Koja su najpoznatija jela u Koreji?

Ono što Koreju predstavlja najbolje jeste kimči – to je fermentisano jelo koje se jede uz skoro sve. Ono što takođe predstavlja korejsku kuhinju jeste da se hrana priprema sporo i s pažnjom, nije previše slana, ima dosta začina, i dobra je za zdravlje. Neki od najvažnijih sastojaka u Koreji jesu beli luk i čili. Tu su takođe ulje od susama i samo seme susama.

Šef Gwangho Choi, pobednik korejskog izdanja MasterChef TV takmičenja

U Srbiji volimo roštilj. Kakav je roštilj u Koreji?

Korejski roštilj je veoma popularan način pripreme mesa. Na stolu u restoranu već imate ugrađen roštilj i sastojci vam stižu sveži, tanko isečeni, a vi ih sami pečete. Tako mogu da se jedu svinjetina, piletina i morski plodovi, povrće naravno.

Šta je sledeći korak?

Voleo bih da nastavim da podučavam ljude kako da uživaju u kuvanju i kako da naprave jednostavnu korejsku kuhinju. Posle pobede na takmičenju dobio sam priliku da radim s ljudima, da ih podučavam, a takođe mnogo mladih ljudi žele da postanu kuvari. To je veoma dobra stvar!

Tags:

korejska hranakorejska kuhinjakuvar

Povezani članci

Martin Skorseze slavi 80. rođendan: Poznati režiseri su izabrali omiljene scene iz njegovih filmova

Mirjana Drljević, prva pobednica godišnjeg književnog konkursa Booke i OTP banke

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Izabran je najveći pop hit decenije

Next

10 najboljih serija ove decenije

Next
21.11.2019.

10 najboljih serija ove decenije

Previews
20.11.2019.

Izabran je najveći pop hit decenije

Najnovije

Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak
Ne štedite na decibelima i spremite se za “potres”: Stigao je novi singl Igora Vinsa i Baneta Lalića – „Zato što volim“
CityMagazine
Najveću britansku zvezdu jedni slave, drugi pljuju, a mi na Balkanu ga poredimo sa ovdašnjom velikom turbo folk zvezdom
CityMagazine
Nikola Kojo potkačio RTS: „Ne bih da uđem u sferu politike…“
CityMagazine
Ova pesma je zamalo završila kao naš predstavnik na Evroviziji, a masna je krađa velikog hevi metal hita
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖