• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ivan Tokin: Skoplje forever

Ivan Tokin
24.05.2022. 2 Mins Read

Rođendan Boba Marlija proslavlja se svake godine u Gradskom parku u Skoplju. Gradski park je veliki i lep. U njemu se, pored svega ostalog, nalazi i jedna mala stajaća voda, i ako neko želi, može i jezerom da je nazove.

Ljudi se skupljaju od podneva, bude po nekoliko hiljada ljudi, sede po travi, di-džejevi puštaju muziku ili bendovi sviraju rege. Sedi se na travi. Kod fontane može da se pojede pica, na jednom mestu kokice, na tri pivo, i kafa i sokovi. Ima dece s roditeljima, dece bez roditelja, muškaraca u košuljama i žena u letnjim haljinama, momaka i devojaka u martinkama, našminkanih na vampirski, ima skejtera i rolera, ima pasa, fensi ekipe koja pije šarene limunade s puno leda i ostalih građana.

A bio je i jedan tip, stariji čovek, koji je jeo meso i pio pivo. Meso je bilo pečeno pile, celo. Došao je posle nas, uspeo da nađe drvo da pored njega sedne i da se nasloni. Iz torbe je izvadio papirnu kesu s pečenim piletom, pocepao je i postavio sebi ručak. Pile je odlično izgledalo, s crvenkasto braon kožicom, ravnomerno ispečeno. Meso se odvajalo od kostiju, jeo je prstima, meso je bilo vruće pa je povremeno coktao, jeo je bez hleba, bez salate, a pile je bilo mekano, znam da mu se topilo u ustima jer znam takve piliće, ne znam samo da li je bilo dovoljno slano, ali ko ume tako da ispeče pile sigurno ume i da ga posoli.

Povezani članci

Lajf koučevi i teror sreće

Ivan Tokin: Đumbir elita

Jeo je polako i temeljno. Povremeno je klimao glavom. Kad mu je ostalo još pola belog mesa i jedno krilce, napravio je pauzu. Samo je gledao ispred sebe. Onda je završio, skelet je spakovao u onu istu kesu i izvadio pivo, još uvek dovoljno hladno da staklo bude zamagljeno. Zatvorio je oči dok je pio prvi gutljaj hladnog piva posle slanog mesa. Onda je spustio flašu na travu, zapalio cigaretu i duboko uvukao dim u pluća. Neposredno pošto ga je ispustio uvis prestao sam da ga gledam.

Počeo je da pada mrak i dok se bend na bini spremao za svirku, park je zamirisao na polen i crni čaj.

Naslovna fotografija: Nikolina Mickovska / Unsplash

Tags:

Bob Marligradski partSkoplje

Povezani članci

Pet frendli? Stop! Srbo frendli? Do svidanija! Ruski IT stručnjak? Davaj!

Ivan Tokin: Kralj

Share Article

Follow Me Written By

Ivan Tokin

Ostali članci

Previous

Kikiriki, semenke, sport za zube: Do Zagreba preko Adaševaca, i klozetska šolja iz Majamija

Next

Gistro priče: Iron Maiden prijatelji

Next
25.05.2022.

Gistro priče: Iron Maiden prijatelji

Previews
23.05.2022.

Kikiriki, semenke, sport za zube: Do Zagreba preko Adaševaca, i klozetska šolja iz Majamija

Najnovije

Ova pesma je zamalo završila kao naš predstavnik na Evroviziji, a masna je krađa velikog hevi metal hita
CityMagazine
Meni dan miriše na Pako Raban: da li se sećate domaće pesme koja odaje poštovanje preminulom dizajneru
CityMagazine
Pesma našeg kandidata za odlazak na Evroviziju već postala hit u Hrvatskoj
CityMagazine
Vikend preporuke 3-5.2.
CityMagazine
Otkrivamo nova imena Arsenal festa 2023: Clutch, Dubioza kolektiv, Nemanja Radulović, Pendulum DJ set…
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖