Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 glumaca koji su poželeli da njihov lik u seriji umre

AUTOR: CityMagazine 13 Sep, 2021
5 glumaca koji su poželeli da njihov lik u seriji umre

Većina glumaca želi da dobije ulogu u popularnoj seriji i ostane što duže deo njene ekipe. To je verovatno bio san i sledećih poznatih glumaca, ali su oni zbog nekih svojih razloga u jednom trenutku ipak insistirali da više ne igraju likove koji su ih proslavili. Uglavnom su povlačili ovaj potez zbog boljih poslovnih ponuda ili zasićenja, a kojih pet glumaca su poželeli da njihov lik u seriji umre, možete otkriti u nastavku našeg teksta…

1. Din Noris u seriji Čista hemija

Noris je u Čistoj hemiji tumačio Henka Šredera, pašenoga Voltera Vajta i agenta američke Uprave za suzbijanje narkotika. Iako je njegov lik bio omiljen među fanovima serije, Noris je tražio od kreatora serije da ga eliminišu u prvom delu poslednje sezone, kako bi stigao da igra glavnu ulogu novom sitkomu. Do toga, međutim, nije došlo i Henk Šreder je bio ubijen tek u drugom delu pete sezone u po mnogima najboljoj epizodi Čiste hemije, a Noris je na kraju priznao da su scenaristi serije ipak doneli pravu odluku.

2. Džulijan Glaver u seriji Igra prestola

Glaver je verovatno jedini glumac koji je igrao u filmovima iz serijala Ratovi zvezda, Indijana Džons, Hari Poter i Džejms Bond. Nove generacije ga verovatno znaju iz serije Igre prestola, u kojoj je tokom šest sezona tumačio Pajsela, kraljevog iscelitelja i savetnika. S obzirom na činjenicu da je njegov lik dobio sve manje prostora u kasnijim epizodama, Glaver je izgubio entuzijazam za igranje u seriji i zamolio je producente da pronađu način da ga eliminišu iz priče. Oni su ga poslušali i Pajselov život je u posebno brutalnoj sceni oduzela grupa dece naoružana noževima.

3. Kal Pen u seriji Doktor Haus

Pen je u dve sezone ove popularne serije igrao Lorensa Katnera, člana Hausovog tima za dijagnostikovanje bolesti. Na veliko iznenađenje gledalaca, Katner je krajem pete sezone izvršio samoubistvo, iako ništa u vezi sa njegovim likom nije govorilo da će se to dogoditi. Pravi razlog ovog šokantnog poteza scenarista leži u činjenici da Pen više nije želeo da se pojavljuje u seriji jer je dobio ponudu da radi za tadašnjeg američkog predsednika Baraka Obamu.

4. Adevale Akinue-Agbadže u seriji Izgubljeni

Gospodin Eko, koga je u Izgubljenima tumačio Adevale Akinue-Agbadže trebalo je postane jedan od najvažnijih likova u ovoj avanturističkoj seriji. On je prvi put predstavljen u drugoj sezoni kao jedan od preživelih iz zadnjeg dela aviona, koji se srušio na drugom kraju ostrva. Budući da engleski glumac nije pokazao entuzijazam za igranje u seriji i iskazao je svoje negodovanje životom na Havajima, gde su snimani Izgubljeni, kreatori serije su odlučili da ubiju njegovog lika i to na veoma spektakularan način.

5. Den Stivens u seriji Dauntonska opatija

Den Stivens je tri godine tumačio Metjua Kroulija u TV drami Dauntonska opatija. Po završetku svog ugovora, britanski glumac nije hteo da nastavi saradnju sa ekipom ove veoma uspešne serije jer je želeo da oslobodi svoje vreme za igranje na filmu i pozorištu. Kreatori Dauntonske opatije nisu bili oduševljeni njegovom odlukom s obzirom na činjenicu da je Metju Krouli bio veoma voljen među fanovima serije, ali nisu imali drugog izbora nego da pronađu način da se reše ovog lika. Krouli je na kraju stradao u saobraćajnoj nesreći, što je izazvalo mnogo negativnih reakcija u javnosti.

Izvor: Mental Floss