Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Grupa Iron Maiden je objavila novi singl

AUTOR: CityMagazine 22 Jul, 2021
Grupa Iron Maiden je objavila novi singl

Fanovi hard roka i hevi metal zvuka su u delirijumu! Legendarni sastav Iron Maiden će u septembru objaviti sedamnaesti studijski album Senjutsu (u slobodnom prevodu sa japanskog izraz znači „taktika i strategija“).

Po rečima frontmena benda, Brusa Dikinsona, pesme su nastale tokom prošlogodišnjeg zatvaranja zbog globalne pandemije. Tada je grupa morala da prekine svetsku turneju. O albumu Dikinson je rekao sledeće:

„Svi smo zaista uzbuđeni zbog ovog albuma. Snimili smo ga početkom 2019. godine tokom pauze koju smo imali sa turnejom Legacy. Naravno da je pandemija učinila da se stvari oduže. Pesme su veoma raznovrsne, a neke od njih i prilično dugačke. Takođe postoje jedna ili dve koje prilično odudaraju od našeg uobičajenog stila. Želeli smo da fanovima sada, posle svega, pružimo nešto potpuno novo. Mislim da će obožavaoci Maiden-a biti iznenađeni – nadam se na dobar način!“

Animirani lik Edija, čuvene maskote benda, predstavljen je na omotu i video spotovima takođe u novom izdanju. Na zajedničkom konceptu novih crteža i animacije, radili su Brus Dikinson i dva bivša izvršna direktora studija Pixar.

Ovo je prva nova pesma grupe posle šest godina, a novi album izlazi 3. septembra.

Naslovna fotografija: John McMurtrie