Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Revolucionarne jugoslovenske pesme u parku Muzeja Jugoslavije

AUTOR: CityMagazine 10 Jul, 2021
Revolucionarne jugoslovenske pesme u parku Muzeja Jugoslavije

U nedelju 11. jula, od 17 do 21 časova, u Parku skulptura Muzeja Jugoslavije publiku očekuje program jugoslovenskih revolucionarnih pesama. Posetioce će prvo „zagrejati“ Željko Kerleta, poznatiji kao DJ Major Gagarin, a potom će nastupiti beogradski sastav Fish in Oil.

Fish in Oil; foto: Ana Paunković

Grupa Fish in Oil izvodi originalnu instrumentalnu muziku, obojenu sa malo bluza, roka, surfa, folka i džeza. Ovaj poznati beogradski sastav čine članovi iz raznih bivših jugoslovenskih republika, a na muziku koju sviraju duboko je uticalo njihovo odrastanje u Jugoslaviji. FNR-Y?, Proleterska solidarnost, Veljko, Industrijska revolucija, Trst je naš, Princ i Princip i Čika Jovino kolo samo su neke od numera koje će publika ovom prilikom čuti.

Njihovom nastupu prethodiće DJ nastup Majora Gagarina, koji će činiti miks pesama u istom, revolucionarnom, maniru. Željko Kerleta je beogradski radijski i klupski DJ i producent, poznat po svojim eklektičnim muzičkim miksovima. Nastupao je u brojnim klubovima u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Ulaz je slobodan.

Naslovna fotografija: Nemanja Đorđević

Mihaila Mike Jankovića 6
11.Jul 2021
Park ispred Muzeja Jugoslavije
besplatno