• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Legenda o nastanku Dark brewed burgera

Legenda o nastanku Dark brewed burgera

CityMagazine
10.03.2019. 2 min PRPromo

Odavno je prošlo vreme kada su se Beograđani pitali koja je tačno razlika između pljeskavice i burgera, koje se meso koristi za burger, zašto luk nije adekvatan začin za ovo američko jelo. Edukacija koju su Stefan i Mirko Lazarević pružili svakome ko je kročio u Burger House i probao njihove neverovatne specijalitete stvorila je prave burger fanove. Kada je reč o ukusima burgera, napravljen je i korak dalje.

Originalna američka receptura burgera koju su braća Lazarević donela iz Čikaga, u kome su provela detinjstvo, oplemenjena je novim ukusima koji hedonistima pružaju poseban čulni doživljaj.

Zahvaljujući dobrom poznavanju ćudi burgera i velikom iskustvu kuvara Dušana, Stefan i Mirko su odlučili da eksperimentišu. Proizvod te hrabrosti je Dark brewed burger, čiji je sastojak Nikšičko Tamno, za koje je već dokazano da se odlično uparuje sa hranom.

„Savršenstvo ukusa Dark brewed burgera nastaje u tri koraka. Prvi je mariniranje slanine u pivu 24 sata, nakon čega ona prima ukus, vlažnost i sočnost piva; drugi je dodavanje Nikšićkog Tamnog u sos koji mu daje posebnu notu. Na kraju sledi polivanje mesa pivom. U toj kombinaciji naši gosti mogu da osete punoću ukusa“, objašnjava Mirko i dodaje da još intenzivniji doživljaj nastaje kada se burger posluži uz Nikšićko Tamno.

Tajna je u tome, kako objašnjavaju stručnjaci za burgere, da se sa receptora pivom spere masnoća, nakon čega nastaje specifičan ukus.

„Za naše burgere su karakteristične i zemičke koje sami pravimo, i to samo za naše potrebe iako su nas mnogi pitali da im prodajemo zemičke za restorane. Nismo želeli, to je naš zaštitini znak“, kaže Stefan.

Burger je postao hrana koja podnosi najmodernije gastronomske eksperimente, prateći sva pravila organske ishrane. A Mirko i Stefan Lazarević sa šestogodišnjim kredibilitetom u usavršavanju ovog specijaliteta pozivaju prave gurmane da kroz Dark brewed burger osete istinsko gastronomsko zadovoljstvo.

Oznake:

burger housedark brewed burgernikšićko pivonikšićko tamno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Da li je ovo posao o kome smo sanjali?
Prethodni

Da li je ovo posao o kome smo sanjali?

Da li ste znali da slanina stvara zavisnost?
Sledeći

Da li ste znali da slanina stvara zavisnost?

Sledeći
Da li ste znali da slanina stvara zavisnost?
11.03.2019.

Da li ste znali da slanina stvara zavisnost?

Prethodni
10.03.2019.

Da li je ovo posao o kome smo sanjali?

Da li je ovo posao o kome smo sanjali?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖