• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Stiže inovacija iz Grand Kafe: Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice

CityMagazine
01.12.2022. 2 Mins Read PRPromo

Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice, predstavlja inovaciju u kategoriji kafe idonosi autentično kafeno iskustvo sa karakterom našeg naroda! Prava domaća kafa kakva ne postoji nigde u svetu spaja dva omiljena rituala karakteristična za naše podneblje – ispijanje kafe i degustiranje rakije, u proizvod jedinstvene arome i autentičnog ukusa.

Grand Vesela je spoj dve izvrsne i voljene tradicije u Srbiji, nesvakidašnje kafeno iskustvo, svojevrsni omaž tradiciji, ali u savremenom ruhu.

Fuzija tradicije i inovacije

Povezani članci

Lansirana tri nova kanala United Media – donose najbolje filmove, serije i muzički program

Barcaffe artist edition šoljice: Spajaju najbolje od dva sveta – kafe i umetnosti

U našem narodu postoji tradicija koja simbolizuje istinsko gostoprimstvo – služenje domaće kafe i služenje rakije. To nije samo priča o ukusima i običajima, već priča o srpskom narodu, našoj tradiciji, korenima i svemu onome što nas čini posebnim. To je društveni ritual po kom se prepoznajemo, koji govori ko smo i odakle smo. A kada se omiljeni ukusi i rituali sjedine, kroz fuziju i tradicije i inovacije, nastane Grand Vesela!

„Želeli smo da uzmemo najbolje iz omiljenih srpskih rituala i da ih spojimo u nešto na šta ćemo zauvek biti ponosni; da spojimo domaću kafu i šljivovicu i napravimo potpuno autentičnu kafu za naše podneblje i za naše ljude – kafu kakve nema nigde u svetu. Ponosni smo da smo u partnerstvu sa brendom „Branko“ stvorili novu Grand Vesela kafu, Gurmet kafu iz bureta šljivovice“, rekao je Zoran Golub, direktor marketinga Grand kafe.

Odležavanje kafe u buretu

Autentičnog ukusa i vrhunskog kvaliteta, Grand Vesela je nastala metodom potpuno prirodne aromatizacije kafe u saradnji sa renomiranom zanatskom destilerijom. Specijalna mešavina zrna sirove kafe ručno je sipana u hrastovu burad, u kojoj je prethodne tri godine ležala najkvalitetnija domaća rakija šljivovica. Tokom četiri nedelje u buradima, kafena zrna upijala su kompleksne voćno-drvenaste arome šljivovice iz hrastovine, koje su kafi dale „jedinstveni karakter“.

Na taj način, kafa iz rakijskog bureta sačuvala je sve ono što karakteriše pravo kafeno uživanje, uz dodatak prirodne arome šljivovice, proizvedene na tradicionalan način – pečenjem čačanske rodne šljive u ručno rađenim bakarnim kazanima, u našem narodu poznatijim pod nazivom „Vesela mašina”.

Nakon mesec dana u buradima, zrna kafe su pažljivo pržena i samlevena kako bi se dodatno istakao i sačuvao autentičan ukus i miris kafe.

Grand Vesela na Festivalu kafe

Jedinstveni način proizvodnje i autentičnost ukusa čini Grand Vesela kafu posebnom i ekskluzivnom, zbog čega će moći da se nađe od naredne nedelje u limitiranoj količini, u ekskluzivnom pakovanju od 150g. Sve ljubitelje kafe koji vole da istražuju, dožive nesvakidašnje kafeno iskustvo i pre svih probaju nešto novo, Grand kafa poziva na degustaciju Grand Vesele na predstojećem Festivalu kafe, 3. i 4. decembra, od 10 do 20 časova, u prostoru Beogradske destilerije – Belgrade Urban Distillery (Žorža Klemansoa 19).

Fotografije: Promo

Tags:

grand kafagrand veselakafašljivovica

Povezani članci

Izložba „Street art connection FWC Qatar 2022“ u SC Stadion

Ovih 7 namirnica nikako ne čuvajte u frižideru

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

3 pitanja koja morate da postavite sebi ako uvek završavate u toksičnim vezama

Next

Nova aplikacija koja pravi muzički festival po vašem ukusu postala hit na mrežama

Next
01.12.2022.

Nova aplikacija koja pravi muzički festival po vašem ukusu postala hit na mrežama

Previews
30.11.2022.

3 pitanja koja morate da postavite sebi ako uvek završavate u toksičnim vezama

Najnovije

Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖