• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Vodič za kupovinu namirnica: Kako bi to uradio nutricionista

Vodič za kupovinu namirnica: Kako bi to uradio nutricionista

CityMagazine
26.02.2022. 2 min PRPromo

Sastav brojnih namirnica koje su na tržištu danas je veoma složen i pri samom pogledu na deklaraciju mnogi odustaju od čitanja i tumačenja i odluku donose na osnovu naziva, brenda ili ukusa koji su probali i vole. Međutim, izuzetno je važno šta biramo zbog toga što neki proizvodi mogu imati sastojke i supstance zbog kojih se mogu pojaviti brojna stanja, oboljenja i neželjena dejstva koja značajno ugrožavaju zdravlje.

Sve to može sprečiti pametna kupovina sa unapred napravljenim planom i to prema smernicama stručnjaka. Upravo da biste svaki sledeći put kupovali samo najkvalitetnije proizvode za sebe i svoje ukućane, nutricionistkinja Maja Ataloš otkriva šta treba izbegavati i zbog čega. Njena preporuka su proizvodi koji su bez konzervansa, veštačkih boja, pojačivača aroma, palminog ulja i glutena, kao i da ih možemo prepoznati pod oznakom FREE FROM (BEZ formula) koju su neki proizvođači uveli da bi transparentno pokazali svoj sastav i olakšali izbor potrošačima.

Vodič za kupovinu namirnica: Kako bi to uradio nutricionista

„Oznaka ‘BEZ aditiva’ je odlična smernica za potrošače i ona znači da proizvod koji je nosi nema konzervanse, veštačke boje, veštačke pojačivače arome, palmino ulje i gluten. Na našem tržištu postoje proizvodi za koje biste najmanje očekivali da mogu da ispune ove standarde, poput mesnih, ribljih i namaza od povrća, ali ukoliko ovu oznaku vidite i na pašteti čije ste ostale sastojke dobro iščitali na deklaraciji – slobodno i bez brige, uz umerenost i bez preterivanja, možete da konzumirate ovakve proizvode“, kaže Maja Astaloš i objašnjava koliko je važno da se informišemo i pratimo smernice.

„Iako aditivi pomažu da hrana ostane u zgusnutom, praškastom ili čvrstom stanju, pojačavaju miris, ukus, kremasto ili neko drugo svojstvo, nisu neophodni da bi proizvod imao produžen rok upotrebe. Nisu svi štetni, ali neki uopšte nisu pogodni za ljudski organizam“, kaže Maja i dodaje da osim činjenice da su aditivi jeftin i profitabilan dodatak proizvodima kod kojih se štedi na sirovinama, pojedini mogu u potpunosti da zamene prirodne sastojke, što nikako nije dobro.

Vodič za kupovinu namirnica: Kako bi to uradio nutricionista

Nutricioniskinja Maja Astaloš daje zeleno svetlo za paštetu u ishrani samo ukoliko je BEZ aditiva i poput svih Argeta ukusa, napravljena od najfinijih komada mesa i ribe, 100% prirodnih začina i ulja.

Savremene tehnologije u proizvodnji hrane omogućavaju da proizvodi budu vrhunskog kvaliteta kojima nije potrebno ništa dodavati. Ovom filozofijom kvaliteta se vodi i jedan od najvećih proizvođača mesnih, ribljih i namaza od povrća – Argeta. Zbog vrhunskog kvaliteta sirovina, moderne i visokotehnološke proizvodnje i posebnog postupka termičke obrade koji obezbeđuje duži rok trajanja bez veštačkih aditiva, nastaju namazi koji su broj 1 prema mišljenju potrošača u 28 evropskih zemalja.

Fotografija: Promo

Oznake:

Argetanamirnicenutricionistapašteta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Međunarodni sajam turizma u Beogradu krajem marta
Prethodni

Međunarodni sajam turizma u Beogradu krajem marta

Ovo su znaci da ste previše dramatični u vezi
Sledeći

Ovo su znaci da ste previše dramatični u vezi

Sledeći
Ovo su znaci da ste previše dramatični u vezi
27.02.2022.

Ovo su znaci da ste previše dramatični u vezi

Prethodni
25.02.2022.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu krajem marta

Međunarodni sajam turizma u Beogradu krajem marta

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖