• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Foto: Afeeq Nadzrin on Unsplash

Turista na Baliju naseo na stari trik i platio za večeru kao za ceo odmor

CityMagazine
03.03.2023. 2 Mins Read Putovanja

Australijski turista u Indonenziji ostao je u šoku i švorc nakon nesporazuma, koji niko ne biste želeli da iskusite.

Naime, turista iz Kalgurlija bio je na Baliju, gde je slavio svoj rođendan sa prijateljima i rezervisao mesto u posebnom restoranu da obeleži ovaj dan.

Oni su bili raspoloženi i spremni da se dobro provedu. Odlučili su da naruče vino i otvorili vinski meni da pogledaju ponudu.

Povezani članci

Uz pomoć ovog trika ćete se razbuditi za 20 sekundi

Ko je juče pošao na Zlatibor, taj zna šta je patnja: Put koji se pređe za 2,5 sata, juče je trajao mnogo duže

„Obično ne pijemo vino kada smo na Baliju zbog cene i prosečnog vina u ponudi, ali ovog puta sam odlučio da častim bar jednu flašu s obzirom na priliku“, priznao je u objavi na Fejsbuku australijski turista.

Tražio je bocu vina „Domaine Leflaive Chevalier-Montrachet“, čije samo ime signalizira da se radi o skupom alkoholnom napitku.

Cena u meniju je bila “170,++”.

„Definitivno malo više nego što bih čak platio u Australiji, ali to je bila proslava rođendana, zar ne? 170 australijskih dolara je podnošljiv trošak, pa sam rekao konobaru da nam donese jednu flašu. On je, međutim, zastao i rekao: ‘Jeste li sigurni gospodine?'“, napisao je Australijanac.

Ovo je bio prvi znak da je možda nešto pogrešno pročitao na meniju, međutim, odlučio je da potvrdi narudžbinu.

„Rugao sam mu se i rekao ‘da bez brige’, misleći u sebi ‘kako se usuđuje da pomisli da nemam da platim 170 australijskih dolara’“, opisao je dalje situaciju ovaj turista na Baliju.

„U jednom trenutku je došao kuvar da se predstavi svima i ostavio račun. Tada sam mislio da je to čudno, ali sam samo pretpostavio da je to neka tradicija restorana i nisam više razmišljao o tome“, dodao je.

On je platio račun karticom bez gledanja u cifre i s prijateljima napustio restoran. Ipak, i dalje ga je kopkala neobična reakcija konobara kada je naručio bocu vina.

Turista je tek sledećeg jutra shvatio svoju grešku kada je otišao na aplikaciju svoje banke da bi proverio cenu tajanstvene boce.

Na svoj užas, otkrio je da je dao čak 2.000 za večeru prethodne noći. Preturajući po džepovima, pronašao je račun iz restorana na kome je pročitao da je flaša vina koštala čak 1.700 australijskih dolara!

Zabuna je nastala jer su na meniju cene bile upisane u indonežanskim rupijima, ali skraćeno, pa tako cena od 170 nije značila 1,7 miliona rupija, što je približno 170 australijskih dolara, već 17 miliona rupija, jer se upisan broj, u ovom slučaju 170, množio sa 100.000, a ne 10.000, kako se učinilo turisti.

Ovo inače nije bila prva poseta turiste Baliju i on je rekao da mu neće biti poslednja, ali da će sledeći put pažljivije pročitatati cene u meniju.

„Taj obrok je zapravo koštao više od celog odmora“, napisao je na kraju svoje objave.

Izvor: New Zealand Herald

Tags:

Baliindonezijanesporazum

Povezani članci

Jednostavan trik za odmrzavanje šoferšajbne (VIDEO)

Sitno ispisana brojka na pakovanju zbog koje 10 jaja košta 719 dinara – evo šta ona znači

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Evo šta vam usne poručuju o vašem zdravlju

Next

Zbog čega se u liftovima nalazi ogledalo?

Next
03.03.2023.

Zbog čega se u liftovima nalazi ogledalo?

Previews
03.03.2023.

Evo šta vam usne poručuju o vašem zdravlju

Najnovije

Simpsonovi kao pravi ljudi od „krvi i mesa“: Hit fotke koje smo oduvek želeli da vidimo
CityMagazine
„Spavaš li mirno HBO Max“: Nadamo se da ste pogledali domaću parodiju na „The Last Of Us“ jer baš, baš kida
Miloš Dašić
Lejdi Gaga uslikana kao Harli Kvin na setu filma „Joker: Folie à Deux“
Milica Arsić
April u znaku filmova „Praznik rada“ Pjera Žalice, „Suša“ Paola Vircija i sinhronizovane animacije „Mačke u muzeju“
CityMagazine
Stiglo je „Svitanje” – debi album Ive Lorens
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖