Evo zašto treba da jedete čokoladu bez šećera
Da li možete da zamislite čokoladu bez dodatog šećera?
Ne bi bilo loše da pokušate jer ima dosta razloga za to, pre svega zdravstvenih.
Evo koje su pogodnosti ukoliko konzumirate čokoladu bez šećera:
Manje šećera
Maltilol je zaslađivač koji zamenjuje saharozu. To je zdravija verzija koju trenutno najviše koriste sportisti i dijabetičari.
Manje kalorija
Zamenom saharoze sa maltilolom, 45% manje kalorija se dobija od šećera, čokolada bez dodatog šećera je pogodna za ljude koji žele da održe zdravu i uravnoteženu ishranu.
Manje karijesa
Šećer je nesumnjivo neprijatelj koji je odgovoran za stomatološke probleme, a kada smanjite njegovo konzumiranje smanjićete i rizik pojave karijesa.
Manje zavisnosti
Sa energetskom vrednošću od 2,1 kalorija po gramu, maltilol se u telu sporije apsorbuje u poređenju sa uobičajenim brzim šećerima. Zadovoljava duže i stvara manju zavisnosti od šećera.
Manje triglicerida
Poznato je da jetra pretvara višak šećera u trigliceride (holesterol). Sa čokoladom bez dodatog šećera, postoji manji rizik od opasnosti za vaše kardiovaskularno zdravlje.