Imate problema sa imunitetom? Ova čorba će vam pomoći
Cvekla je vrlo zdrava za sve ljude, a to se naročito može iskoristiti tokom zime, zbog velikog bogatstva antioksidanasa. Pored toga je dobra za balansirani krvi pritisak, poboljšavanje cirkulacije i redovnu probavu, tako da se koristi za oporavak pacijenata i protiv mnogih drugih boljki.
Sastojci potrebni za čorbu:
Maslinovo ulje – 1,5 kafena kašika,
Crni luk – 1 manja glavica, iseckana,
So i biber po ukusu,
Praziluk – 2, srednje veličine, oljuštena i rendana,
Šargarepa – 1 manja, rendana,
Čen belog luka – 1, izgnječen,
Bujon od povrća – 2 šolje,
Običan jogurt – 1 supena šolja
U veću šerpu dodajte maslinovo ulje i zagrejte na umerenoj vatri, a potom dodajte crni luk i malo soli i spremajte dok ne postane providan. Dodajte praziluk da omekša i kasnije ubacite sve ostalo povrće da se kuva 3-4 minuta. Naknadno dodajte bujon i krčkajte sve oko 15 minuta, ili dok povrće potpuno ne omekša. Začinite po ukusu i dodajte malo jogurta u svaki tanjir pre služenja.