• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Persijski princ: Početna stanica jednog posebnog gastro putovanja

CityMagazine
27.02.2019. One Min Read IshranaZdravlje

Osnova toga je drevna filozofija da se u jednom jelu spajaju namirnice „tople prirode“, recimo orah, sa onima „hladne prirode“, kakav je recimo patlidžan, što u konačnom zbiru daje fenomenalno toplo predjelo Mirzaghasemi. Bogatstvo aroma i boja, tekstura i ukusa prožima se kroz sve ono što smo probali, počev od bogate „Salate iz prinčevske bašte“ (sa narom, jabukama, brokolijem, celerom i kajmakom) i Mast-O-Khair, sjajnog uvoda sa kremastim jogurtom, krastavcima, orasima i nanom do pomenutog patlidžana.

U glavnom delu, sa jedne strane bile su vrlo zanimljive kombinacije poput seckane jagnjetine sa žutim sočivom i sušenom limetom, Ghormen Sabzi – jagnjetina sa pasuljem i aromatičnim biljem i Fesendžan – piletina u sosu od nara i mlevenih oraha, a sa druge specijalitete sa grila kakvi su sjajni Đuđeh kebab: grilovani pileći file sa šafranom i ništa manje zanosan Logme kebab od mlevenog telećeg i jagnjećeg mesa.

Enterijer koji fino dočarava atmosferu bliskog i srednjeg Istoka
Enterijer koji fino dočarava atmosferu Bliskog i Srednjeg istoka

Kao dezert, nezaobilazne su baklave u kojima dominiraju pistaći, a tu je i originalni kremasti persijski kolač sa urmama punjen orasima. Enterijer koji fino dočarava atmosferu Bliskog i Srednjeg istoka, upotreba autentičnih receptura i začina, te ljubazno osoblje koje ume da pojasni i preporuči, sveukupno čine da ovo mesto bude početna stanica jednog novog i posebnog gastro putovanja.

Povezani članci

Zašto je Beograd na dnu Globalnog indeksa kvaliteta života i kakve to veze ima sa klimatskim promenama?

Kako popraviti Beograd?

Tags:

beogradiraniranska kuhinjapersijska kuhinjarestorani

Povezani članci

„Pedalom do mentalnog zdravlja” – 132. Kritična masa

Ovi trendovi u putovanju biće glavni u 2023. godini

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Evropa sa Filipom

Next

Na ovoj plaži više neće biti duvanskog dima

Next
28.02.2019.

Na ovoj plaži više neće biti duvanskog dima

Previews
27.02.2019.

Evropa sa Filipom

Najnovije

Ova pesma je zamalo završila kao naš predstavnik na Evroviziji, a masna je krađa velikog hevi metal hita
CityMagazine
Meni dan miriše na Pako Raban: da li se sećate domaće pesme koja odaje poštovanje preminulom dizajneru
CityMagazine
Pesma našeg kandidata za odlazak na Evroviziju već postala hit u Hrvatskoj
CityMagazine
Vikend preporuke 3-5.2.
CityMagazine
Otkrivamo nova imena Arsenal festa 2023: Clutch, Dubioza kolektiv, Nemanja Radulović, Pendulum DJ set…
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖