• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Riblje ulje povezano sa manjim rizikom od dobijanja srčanih bolesti

CityMagazine
22.03.2020. One Min Read IshranaZdravlje

Konzumiranje ribljeg ulja ima dugu istoriju, ali je pozitivan uticaj ovog dodatka ishrani na zdravlje ljudi uvek bio predmet velike debate. Poslednje naučno istraživanje na ovu temu daje vetar u leđa ideji da je riblje ulje veoma dobro za naš organizam, posebno kada je u pitanju smanjenje rizika od dobijanja kardiovaskularnih bolesti.

U studiji objavljenoj u Britanskom medicinskom žurnalu učestvovalo je gotovo pola miliona ljudi iz Velike Britanije starosti od 40 do 69 godina. Trećina njih je tokom perioda trajanja eksperimenta redovno konzumirala riblje ulje. Nakon devet godina, istraživači su analizirali zdravstveno stanje svih učesnika eksperimenta i došli su do nekih veoma zanimljivih rezultata.

Naime, oni koji su uzimali riblje ulje su imali 13% manji rizik od smrti, 16% manji rizik od smrti uzrokovanom kardiovaskularnim oboljenjima i 7% manji rizik od dobijanja srčanog ili moždanog udara. Autori studije su izjavili da su pozitivni efekti ribljeg ulja na učesnike eksperimenta primećeni nezavisno od njihove starosti, pola, načina života, dijete i uzimanja lekova i drugih dodataka ishrani.

Povezani članci

Otkrivamo kako ruke mogu da ukažu na skrivene zdravstvene probleme

Ovi problemi sa očima mogu biti znak ozbiljne bolesti, a mogu da otkriju i koliko dugo ćemo živeti

Oni su čak došli do zaključka da je riblje ulje kao dodatak ishrani korisno za naš organizam i u slučaju da odgovarajuće omega-3 masne kiseline unosimo redovnim konzimiranjem ribe. Mnogi doktori i nutricionisti su još uvek skeptični povodom toga, ali su rekli da riblje ulje kao dodatak ishrani svakako nije nezdravo.

Izvor: CNN

Tags:

bolestidodatak ishranikardiovaskularna oboljenjanaučno istraživanjeriblje ulje

Povezani članci

5 vrsta namirnica koje treba izbegavati kako biste očuvali pamćenje i fokus

U nedelju pomeramo kazaljke unazad: Stručnjaci objasnili kako to utiče na fizičko i mentalno zdravlje

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Ova veb aplikacija izračunava koliko dugo će da vam traju zalihe toalet papira u karantinu

Next

#190 City Magazine // Proleće

Next
23.03.2020.

#190 City Magazine // Proleće

Previews
22.03.2020.

Ova veb aplikacija izračunava koliko dugo će da vam traju zalihe toalet papira u karantinu

Najnovije

Ovo smo dugo čekali: Nakon hit naslova „Ocean’s Eleven” Bred Pit i Džordž Kluni ponovo zajedno na setu
Milica Arsić
Karte za ovu beogradsku predstavu čekaju se mesecima, igra se u vili iz 19. veka, a u publici je samo 16 osoba
CityMagazine
Edo Majka: „U Beogradu se sjajno osećam, ali nije uvek bilo tako”
CityMagazine
Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖