Turkinja pokazala kako se pravilno kuva turska kafa: Jedan korak svi preskačemo
Kako se kuva prava crna kafa?
Turkinja koja živi u Bosni, poznata na društvenim mrežama pod profilom @jednaturkinja, često deli zanimljive trenutke iz svog života na Balkanu, ističući kulturne razlike između Turske i Bosne.
Osim što objavljuje zabavne video-snimke, ona sa svojim pratiocima rado deli i korisne savete, kao i autentične turske recepte.
Nedavno je otkrila pravi način pripreme tradicionalne turske kafe sa bogatom penom, a njen metod mogao bi da vas iznenadi. Evo njenih saveta:
Odmerite vodu za jednu šoljicu i sipajte je u džezvu.
Dodajte jednu kašičicu kafe, brzo promešajte i ostavite da se kuva – bez daljeg mešanja.
Kada kafa počne da vri, kašikom pažljivo pokupite penu i prebacite je u šolju, ovaj korak verovatno svi preskačete.
Džezvu vratite na šporet i sačekajte da kafa ponovo proključa.
Ostatak kafe sipajte u šolju i uživajte u bogatom, autentičnom ukusu.
Ako ste navikli na klasičan način pripreme „domaće“ kafe, primetićete da se ovaj postupak malo razlikuje, a ukus je intenzivniji i bogatiji.
Kaže se: “Domaća Kafa”
Turska kafa , ko je izmislio tu glupost, kuvam je na pravi turski nacin a to sto p RR ica da se so kine p RR na ,glup ok st. Koju u turskoj ne kod nas niko ne radi, kafa se kuva zajedno sa vodom na tihojnvatri nista na brzinu i tu je sromadobija se pravi ukus , moze se i procediti sto sam video u istsmbulu kod prijatelja od starije osobe ,
kakva budalastina, imam pedeset godina, i moja majka je od kad se secam sebe to radila… i nikakva „truska“ kafa nego Domaca…