• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Udruženje sirara prvi put u Srbiji

CityMagazine
04.02.2019. 2 Mins Read IshranaZdravlje

U redove bratstva, koje je deo Međunarodnog udruženja sirara, primljeni su Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji, Goran Knežević, ministar privrede, Gijom Iskander, šef kuhinje restorana Langouste iz Beograda, Kventin Roaje, predsednik kompanije Delhaize, Goran Kovačević, generalni direktor trgovinskog lanca Gomex, Sreten Radović, direktor izdavaštva kompanije Ringier Axel Springer, Igor Luković, urednik magazina Vino & Fino i član borda Udruženja somelijera Srbije, Tijeri Leforestije, komercijalni direktor grupe Savencia. Generalni direktor kompanije Mlekoprodukt, Andrej Beslać odlikovan je ranije tog dana.

Novoimenovani članovi iz Srbije
Novoimenovani članovi iz Srbije

Novoimenovani članovi imaće ulogu da nastave širenje tradicije proizvodnje i konzumiranja sira na lokalu i na taj način obezbede veću vidljivost domaćih proizvoda iz ove industrije.

„Sirevi su toliko omiljeni među ljudima zbog raznovrsnosti ukusa koje pružaju, a koji su uslovljeni vrstom, teksturom, poreklom. Putujući svetom i otkrivajući različite sireve, shvatio sam da, iako je o istoj vrsti reč, svaki proizvođač doda malo nečeg svog u recepturu i učini ga potpuno drugačijim. Zato mi je izuzetno drago da naše udruženje ima članove i u Srbiji koji će pomoći da promovišemo raznolikost i bogatstvo ukusa sa ovih prostora”, izjavio je Rolan Bartelemi.

Povezani članci

Jedete sir svakog dana? Nutricionista odgovara koliko je to zdravo

Ovi trendovi u putovanju biće glavni u 2023. godini

Selekcija sireva
Selekcija sireva
Selekcija sireva

Međunarodno udruženja sirara postoji već pola veka, broji 7.000 članova u 45 država. Ordenom Bratstva svetog Igizona, koje je deo udruženja, odlikuju se gastronomi, ugostitelji, novinari, predstavnici javne i političke scene, ali i svi ljubitelji sira koji su svojim javnim angažovanjem doprineli popularizaciji ovog proizvoda.

Tags:

međunarodno udruženje siraramlekoproduktsirsrbija

Povezani članci

Kako stanovnici Srbije mogu da smanje svoj karbonski otisak?

Pijte ovaj magični eliksir za detoksikaciju dva puta dnevno i gledajte kako se vaši kilogrami tope

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Dženifer Lorens sa licem Stiva Bušemija: Zabavno ili jezivo?

Next

Koliko su mačke opasne po trudnice?

Next
05.02.2019.

Koliko su mačke opasne po trudnice?

Previews
04.02.2019.

Dženifer Lorens sa licem Stiva Bušemija: Zabavno ili jezivo?

Najnovije

Ovo smo dugo čekali: Nakon hit naslova „Ocean’s Eleven” Bred Pit i Džordž Kluni ponovo zajedno na setu
Milica Arsić
Karte za ovu beogradsku predstavu čekaju se mesecima, igra se u vili iz 19. veka, a u publici je samo 16 osoba
CityMagazine
Edo Majka: „U Beogradu se sjajno osećam, ali nije uvek bilo tako”
CityMagazine
Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖