• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Praznična trpeza

Ukusna praznična trpeza na jednostavan način

CityMagazine
04.01.2019. 2 Mins Read IshranaZdravlje

Za odgovor na ovo pitanje savet je najbolje potražiti u bogatom iskustvu profesionalnog kuvara – Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra, nudi jednostavna rešenja, izvrsnog ukusa:

Za predjelo pripremite gravalax – Filet lososa odvojite od kože, odstranite zaostale kosti pincetom i ostavite ga da odstoji tokom noći, u mešavini šećera i soli (odnos 60% šećera, 40% soli), tako da ceo filet sa svih strana bude obložen. Sutradan dobro isperite ostatke začinske mešavine, koja je konzervisala i dehidrisala meso ribe, začinite METRO Chef svežom mirođijom i poslužite na prazničnoj trpezi kao hladan narezak uz baby mix zelenih salata, začinjenih citrusnim dresingom po izboru.

Idealno među-jelo su sarme. Ukoliko želite sarme bez mesa, možete ih pripremiti sa sočivom, koje ćete potopiti u vodu 1 sat pre dodavanja u masu.

Povezani članci

Ovaj orašasti plod poboljšaće vam zdravlje creva

„Pedalom do mentalnog zdravlja” – 132. Kritična masa

Predlog glavnog jela su fileti tune sa koricom od bibera. Tunu treba iseći na pravougaonike i panirati u mešavini bibera i soli. Potom je posložite na pleh i stavite u pećnicu na 180°C, komad prečnika 4-5cm potrebno je peći oko 15 minuta. Idealan prilog je baby spanać, koji može biti začinjen svež ili prethodno kratko toplotno obrađen.

A knedle sa šljivama?
A knedle sa šljivama?

Ako za dezert tokom pripreme kolača morate razmišljati i o zamenama za jaja, predlog je da jaja u postojećoj recepturi zamenite pasiranom bananom ili pireom od jabuke. Umesto pšeničnog brašna koristite brašno kinoe, tapioke ili pirinčano brašno. Ako niste sigurni oko izbora poslastice, uvek se možete odlučiti za pripremu voćne salate sa svežim voćem, koje svakodnevno možete pronaći u svim METRO prodajnim objektima.

I za kraj, korisnih 10 saveta +

  • Metro Chef ajvar i ARO krem sir su idealna kombinacija za kremasti namaz.
  • Domaći ren možete razblažiti ARO kiselom pavlakom.
  • Pire od krompira oplemenite pastom od tartufa koju možete pronaći u asortimanu Italija u svim METRO distributivnim centrima.
  • Za prženje masnije ribe koristite panadu od kukuruznog i pšeničnog brašna začinjenu dimljenom mlevenom začinskom paprikom, ili koristite gotovu tempuru na bazi pirinčanog brašna i panko prezle.
  • Pečenje dobro usolite prethodnog dana kako bi se kristali soli rastvorili u mesnom soku.
  • Od ostataka pečenja napravite ukusan sendvič sa namazom od senfa i meda.
  • Kada ispečete štrudlu ostavite je da odstoji i prohladi se, kako tokom sečenja ne bi iscureo nadev.
  • Knedle sa šljivama iz vode umesto u prezle i šećer, izvadite u mlevene METRO Chef Cantucine.
  • Postoji više od 70 vrsta alternativa za pšenično brašno čijim kombinovanjem možete napraviti odličan Božićni kolač.

Tags:

metroMETRO Cash & Carry Srbijapraznična trpezarecepti

Povezani članci

5 vrsta namirnica koje treba izbegavati kako biste očuvali pamćenje i fokus

Zdravi napici koji pomažu u regulisanju hormona na prirodan način: Svaka žena treba da zna za ovaj prirodni lek!

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Činjenice o zubima
Previous

Pet fascinantnih činjenica o zubima

Next

Mala ruska apoteka: Astragalus (kozinac)

Next
06.01.2019.

Mala ruska apoteka: Astragalus (kozinac)

Previews
03.01.2019.

Pet fascinantnih činjenica o zubima

Činjenice o zubima

Najnovije

Ovogodišnja Evrovizija je dobila novi logo, kao i slogan – „Ujedinjeni muzikom“
CityMagazine
Majkl Džekson
Objavljeno ko će igrati Majkla Džeksona u predstojećem filmu o „kralju popa“
Aleksandar Maksimović
Kako je jedan deda završio u Slagalici, a slavila ga je cela ekipa obožavalaca dobrih serija
CityMagazine
„Kosi tata, kosim ja“: Srđan Đoković je otpevao stari narodnjak, a evo šta tekst ove pesme znači
CityMagazine
Stigla je Magnificova muzika za kafanu i pozorište – „KAFANA LJUBLJANA“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖