Umeće u ukusu ostaje zapisano
Dobro je poznato da je za pripremu ukusne hrane potrebno mnogo truda, umešnosti i iskustva. U Zlatiborcu se te vrednosti poštuju i od njih se ne odstupa. Upravo je to razlog što se nikada ne uzmiče pred kompromisima, pa se tako Zlatiborac proizvodi, isključivo, dime na bukovom drvetu. Bukovo drvo sa sobom nosi duh prošlog vremena, a meso koje se na njemu dimi ima karakterističan ukus koji se voli i sa bližnjima deli.
Umeće koje su nesebično podelili naši preci, nije samo veština u pravljenju najboljih komada od mesa, već je to i ljubav koju porodica neguje i daruje. Tu ljubav Zlatiborac čuva u sebi i, zahvaljujući njoj, vrata toplog doma su uvek otvorena za sve dobronamerne goste. Zbog toga se svaki proizvod sa ponosom nudi svima, a recept čuva za naredne generacije, dok je umeće zaveštano nasleđe koje se prenosi s kolena na koleno.