• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Zašto jaja nikada ne treba kuvati u vodi?

CityMagazine
30.08.2022. 2 Mins Read IshranaZdravlje

Voda prska svuda okolo, ljuska ima tendenciju da puca i jaje je nemoguće oguliti… Sledeći put kada budete želeli da pripremite tvrdo kuvano ili meko kuvano jaje, nemojte ga kuvati u vodi. Ostanite sa nama u nastavku gde vam otkrivamo mnogo bolje rešenje!

Skuvajte jaja na pari

Sve što vam treba jeste lonac koji ima umetak za kuvanje na pari i malo vode. U šerpu, odnosno lonac, sipajte malo vode (važno je samo da ne dodiruje umetak), a zatim preko umetka rasporedite jaja i prokuvajte vodu. Ultra vruća para će zagrejati jaje na isti način kao ključala voda ili vrući tiganj. Jedina razlika je u tome što je kuvanje na pari nežnije – belance će biti mekše, a žumance kremastije.

Povezani članci

Vodič kroz Xiaomi Black Friday ponudu: evo gde možete da kupite svoje omiljene uređaje

5 najčešćih propusta majki dečaka

Photo by Joseph Gonzalez on Unsplash

Za tvrdo kuvano jaje, kuvajte jaje na pari 10 do 12 minuta. Ovako pripremljeno jaje odlično je za pravljenje salata, ili ga jednostavno posolite, dodajte prstohvat mlevenog bibera i uživajte u divnom ukusu. Sa druge strane, za meko kuvano jaje – savršeno kuvano belance i malo rovito žumance, kuvajte jaje oko 6 i po minuta, pa ga odmah ohladite hladnom vodom.

I za kraj još jedan kulinarski trik – kako da znate da li je jaje sveže? Jednostavno ga potopite u posudu sa vodom. Ako potone, onda je sveže, a ako ispliva, to znači da više nije za upotrebu.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Photo by Kanan Khasmammadov on Unsplash

Tags:

kulinarski trikkuvana jajakuvanje jajeta na parimeko kuvano jajetvrdo kuvano jaje

Povezani članci

Jedete sir svakog dana? Nutricionista odgovara koliko je to zdravo

Evo zbog čega nikako ne smete dva puta da koristite isti karton za jaja

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Hisense Gorenje Centri u Beogradu – sve za dom na jednom mestu

Next

Lidl nikad bliži potrošačima iz centra Beograda

Next
30.08.2022.

Lidl nikad bliži potrošačima iz centra Beograda

Previews
30.08.2022.

Hisense Gorenje Centri u Beogradu – sve za dom na jednom mestu

Najnovije

Sergej Trifunović
Sergej Trifunović oduzeo telefon muškarcu iz publike na izvođenju predstave u Hrvatskoj
CityMagazine
„Trepni ako si otet“: jedan od favorita za odlazak na Evroviziju iznenadio svoje fanove lošim nastupom
CityMagazine
Branka Veselinović će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana
CityMagazine
Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike i Sofi Tukker predvode pojačanje Glavne bine EXIT Festivala!
CityMagazine
Vensan Kasel i Eva Grin su zvezde nove serije o teroristima
Filip Milosavljević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖